Istanbuli utazások

Biztos tippek, megbízható tanácsok Isztambulba utazóknak! Isztambul bemutatása török sorozathelyszíneken keresztül.

2018. nov 04.

A Leány Torony legendái!

írta: PERA
A Leány Torony legendái!

Aki kicsit is érdeklődik Isztambul iránt biztosan ismeri, vagy legalábbis látta már az üsküdari partokhoz közel, a Boszporusz kis szigetére épült  Kız Kulesi / Leány Torony csodás épületét.

mont_4.jpg

A bizánci időkben épült kis tornyot három legenda is övezi, melyeket a toronyka belső falain képekkel illusztrálva olvashatunk is. Mindenképpen érdemes áthajózni ide, mert e gészen különleges élményt nyújt a Boszporusz közepéről egyszerre szemlélni az ázsiai, valamint az európai partokat.

A fotózáson, videózáson túl romantikus program lehet az is, ha a torony éttermében, a Boszporusz közepén reggelizünk vagy éppen vacsorázunk . A menü pazar, bőségesen van miből választani. Mi például egy egyszerű reggeli menüt kóstoltunk ...

Tovább Szólj hozzá

isztambul Boszporusz blogazin Istanbul kiz kulesi leány torony


dia1_2.JPG


dia2.JPGdia3.JPGdia4_1.JPGdia5_1.JPGdia6.JPGdia7.JPGdia8_1.JPGdia9_1.JPGdia10.JPGdia11.JPG

                                             Nyelvi Útitárs

                                  Megrendelés

Email*
Név*
Telefonszám*
Fizetési mód
Szállítási cím*
Számlázási cím*
2018. aug 06.

Şükrü Özyıldız interjú!

írta: PERA
Şükrü Özyıldız interjú!

Şükrü Özyıldız: Egy színésznek a fejlődést és a változást, elsőként magával kapcsolatban kell megvalósítania.

 

A Nefes nefese - „Lélekszakadva” című sorozat első részét múlt héten augusztus 1-jén szerdán láthattuk a Star TV-n.  Uğur Yücel álmodta meg a sorozatot olyan szereplőkkel, mint Melisa Şenolsun és Şükrü Özyıldız , Şebnem Hassanisoughi, Caner Şahin, Ezgi Şenler, Gülçin Şantırcıoğlu, Nik Xheliau, Zeyno Eracar, Macit Sonkan, Deniz Hamzaoğlu, Sezer Avcı, Hülya Duyar, Serkan Genç, Mehmet Akif Özdemir, Yelda Püsküllü, Nur Güven, Seçkin Şahin, İpek Ayaz Kortunç, Zeynep Anacan, Pınar Erincin, Burak Zereyalp, Doğukaan Uğurlugülbüken, Derin Oflaz, Asil Yıldırım.

  sukru2_1.jpg

A sorozatot Adanában és Antakya ...

Tovább Szólj hozzá

interjú török sorozatok blogazin Sükrü Özyildiz

2018. júl 13.

Beszélget Törökország új kedvencével, Can Yaman-nal

írta: PERA
Beszélget Törökország új kedvencével, Can Yaman-nal

Hakan Gence, a népszerű napilap, a Hürriyet újságírója beszélgetett Can-nal az Erkenci Kuş sorozat kapcsán.

  can.jpg

Rövid idő alatt tett szert óriási népszerűségre, mit gondol, ez a tehetségének, vagy a külsejének köszönhető?
Csupán a külsővel nem lehet elérni semmit, nálam százszor  sármosabb fériak vannak, a színészet egész embert kíván. Néha fontosabb a belső kisugárzás, mint a fizikum. A kisugárzás pedig csakis az érzelmeink és a gondolkodásmódunk összhangjából ered.

Igen, de az Erkenci Kuş-ban folyamatosan félmeztelenül láthatjuk….
Ah, nem mindig… Az egyik rajongóm múltkor ezt írta: Ha Önnek van egy Ferrarija, bizonyára azt sem takarja le.  A karakterem életének fontos része a sport. És mivel ez egy könnyed ...

Tovább Szólj hozzá

blogazin Can Yaman

2018. jún 21.

Egy hetes isztambuli kalandunk!

írta: PERA
Egy hetes isztambuli kalandunk!

Nemrég jöttünk haza Isztambulból, ahova 8 éve járunk szorgalmasan, török sorozathelyszínek nyomába eredve. Legutóbbi utunk kalandjait ezúttal egyik kedves barátunk, Dr. Bálint Kati meséli el nektek:

img_20180605_171307.jpg

Egy csodálatos utazáson vettem részt: 8 nap Isztambulban török sorozatkedvelők csapatával. Egyszerűen fantasztikus volt…számomra katartikus élményt jelentett. Életem legnehezebb szakaszában a „Végtelen szerelem”segítségével jutottam ki a gödörből. Örökké hálás leszek érte. Ezután szerettem bele Isztambulba. Ez az út az én El Caminom volt…

Az Atatürk repülőtéren Burak Özcivit képe várt egy reklámban! A szállodánk a Sultanahmetben volt, Fatihban, vagyis a történelmi óvárosban. Első nap átmentünk hajóval Ázsiába, ...

Tovább Szólj hozzá

isztambul blogazin

2018. jún 19.

Találkozás Hilal Saral-lal!

írta: PERA
Találkozás Hilal Saral-lal!

A nagy találkozás!

 

Ezúttal blogunk egyik olvasója, egy velünk utazó kedves barátunk, Koroknai-Lehóczky Zsófia fogja elmesélni nektek legutóbbi isztambuli utunk legnagyobb élményét! 

1_23.jpg

Mondjátok, hogy nincsenek véletlenek?! Az Isztambuli Utazások baráti körének köszönhetően,  június 05-12. között egy isztambuli város látogatást tettünk.

 A programjaink második felében  Bosphorus túrán vettünk részt, ahol egészen  a Fekete tengerig elhajóztunk. Csodálatos volt ez a kirándulás, az emberi szemnek szinte láthatatlan, felfoghatatlan szépségei tárultak elénk. A látvány, ahol az utolsó híd kecsesen meghajolva várja a nyílt tengerre érkezőket, elkápráztató és felejthetetlen élményt adott.

A parton kiszálltunk és ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jún 19.

Megszüntetik a Herceg Szigetek lovas hintóit!

írta: PERA
Megszüntetik a Herceg Szigetek lovas hintóit!

Elektromos fiákerek érkeznek a szigetekre!

 

img_2442-horz.jpg

Az Isztambulba utazók egyik kedvenc kiránduló helye a Márvány tenger szigetcsoportja, melyet a helyiek Adalarnak, a külföldiek Herceg Szigeteknek hívnak . A városi nyüzsgésből kellemes érzés kicsit kiszakadni, friss levegőn, csodás fa házak között sétálva kikapcsolódni. A szigetek hangulatához nagyban hozzájárul, hogy motoros járművekkel nem, csupán biciklivel és lovas hintóval lehet közlekedni. A díszes hintókkal körbe lehet járni a meredek utcákat, megcsodálni a szebbnél szebb, kis csipke berakásos gyönyörű fa házakat.

12_1_1.JPG

Most azonban Isztambul Önkormányzata úgy határozott, hogy fokozatosan megszünteti a lovas hintók használatát, és helyükre elektromos nyitott kis buszokat ...

Tovább Szólj hozzá

hintó blogazin Büyükada adalar

2018. ápr 30.

Fatmagül konyhája - Gül Mutfağı

írta: PERA
Fatmagül konyhája - Gül Mutfağı

A Fatmagül sorozatból ismert Gül Mutfağı-ról írtunk már korábban . Már akkor, amikor először jártunk ott, elhatároztuk, hogy megmutatjuk másoknak is, mert szerettük volna, ha ti is a saját szemetekkel látjátok azt a kis mese birodalmat, ami ott fogadott minket.

img_20180419_151046_1.jpg

Hat éve, mióta isztambuli sorozathelyszínek nyomában járunk, még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy valami pont azt a hatást keltse a valóságban, mint amilyennek a filmben láttuk. Általában minden sokkal kisebb vagy a környezete miatt egyszerűen nem azt az érzést kelti, amire számítottunk. Nem így a Rózsa konyha. Ez maga a nyugalom szigete, egy színes, vidám mesevilág. Impulzív színeivel, aprócska kiegészítőivel rögtön jókedvre deríti azt, aki ide betér. A ...

Tovább Szólj hozzá

blogazin török sorozatok Török sorozatok film forgatási helyszínek forgatási helyszínek fatmagül

2018. ápr 02.

Burak Özçivit interjú

írta: PERA
Burak Özçivit interjú

Interjú Burak Özçivittel

 

Senki nem kérdőjelezheti meg a hazaszeretetemet!

Nem bízott csupán a jóképűségében, folyamatosan fejlesztette is magát. Burak  Özçivit-tel új filmjének április 6.-i vetítése előtt találkoztunk. Mesélt nekünk a hazaszeretetéről, arról, hogyan érte el a sikereit, és a házasságáról Fahriye Evcen-nel.

bur4.jpg
Igen jóképű. Annyira, hogy bárhova megy, tömegek kíváncsiak rá... Sokkal bölcsebb, megfontoltabb a koránál. A házassága is egy érett kapcsolatból született. Magába invesztált és szívvel lélekkel dolgozik. Több mint 70 országban mutatják be a sorozatokat, amikben játszik, elsősorban a „Szulejmán”-t. Ha bármelyik országban azt mondanám, hogy  „Burak Özçivit jó barátom.”, azt hiszem ...

Tovább Szólj hozzá

interjú blogazin török sorozatok burak özcivit

2018. már 26.

Isztambuli tulipánfesztivál 2018.

írta: PERA
Isztambuli tulipánfesztivál 2018.

Isztambuli Tulipánfesztivál

 

Már csak néhány nap, és kezdetét veszi az isztambuli tulipánfesztivál, melyet 2005 óta, minden áprilisban megrendeznek.  A világ legnagyobb tulipánszőnyege idén is a Sultanahmet téren lesz látható, ahol pontosan 563.000 darab tulipánt fognak ültetni. 

Néhány fotó a tavalyi tulipánszőnyegről és a Sultanahmet térről:

20140101_093444.jpg

20140101_093407.jpg

20140101_092621.jpg

A Sultanahmet térhez közeli Gülhane Parkban, 53 különböző fajtájú, 930 ezer db tulipánt ültetnek.

2017.-es fotók a Gülhane Parkból:

20170423_130643.jpg

20170423_130941.jpg

20170423_130429.jpg

A fesztivál fő helyszínén, az Emirgan parkban 190  különböző fajtájú, összesen 2 millió 800 ezer db tulipánt láthatunk majd, ahol az összes fajta tulipánból lesznek ligetek.  Gyönyörű, látványos beültetéseket láthat még ...

Tovább Szólj hozzá

turizmus isztambul blogazin tulipánfesztivál

2018. már 13.

İbrahim Çelikkol interjú

írta: PERA
İbrahim Çelikkol interjú

İbrahim Çelikkol: Nagyon szeretnék apa lenni

Kerüli a nyilvánosságot, igyekszik keveset mutatkozni. Az erdő közelségében, a természettel összhangban éli az életét. Jelenleg a Kanal D. csatornán futó „ Siyah Beyaz Aşk” (Fekete fehér szerelem)-ben játszik. Tőle idézve: „Hiszek a szerelem erejében, miszerint a szerelem meg tud változtatni és át tud alakítani egy embert.”

  ibo3.jpg

Sezen Aksu "Tanrı'nın Gözyaşları" (Isten könnyei) című dalában azt énekli, hogy “Minden ember hajlamos a hűtlenségre, a gyilkosságra, minden ember irgalmas és kegyetlen egyszerre.” A Fekete Fehér Szerelem is egy ilyen történet?
Igen, pont olyan, ahogy Sezen Aksu megénekli a dalában. Egy sztori, ami sok ellentétet rejt, néha ezeket az ellentéteket ...

Tovább Szólj hozzá

interjú blogazin török sorozatok

2018. jan 05.

Celal Baba kerülete -İçerde helyszínek

írta: PERA
Celal Baba kerülete -İçerde helyszínek

Celal Baba vérbeli maffiavezér, kevés ember akad, aki szembe mer szállni vele. Fenyegetéssel, lekenyerezéssel egy egész kerületet a markában tart. A környékbeliek vagy félnek tőle, vagy a lekötelezettjei valamiért. A sorozat készítői Isztambulon egyik régi kerületét választották Celal Baba felségterületéül.
icerde2.jpg
Ez a kerület Cibali, mely Isztambul Fatih negyedében, az Aranyszarv öböl mentén található. A Bizánci időszakban a területet „Porta Putea”-nak és „Porta del Pozzo”-nak hívták.

Konstantinápoly 1453, május 29-i elfoglalásakor erre a területre a Bursa Subaşı Cebe Ali Bey által vezetett csapatok törtek be. Cebe Ali nevéből kapta később a kerület a Cibali nevet.

Később Cibaliban tradicionális, konzervatív családok ...

Tovább Szólj hozzá

török sorozatok Török sorozatok sorozathelyszínek icerde

2018. jan 01.

Barış Arduç interjú

írta: PERA
Barış Arduç interjú

Interjú a Kiralık Aşk sztárjával, Barış Arduç-csal

Azzal, hogy a török sorozatokat külföldön is elkezdték vetíteni, a Balkánon, Közép-Keleten és Közép-Amerikában, óriási az érdeklődés a török színészekkel készült interjúk iránt. Éppen ezért a Kiralık Aşk (Kiadó szerelem) című sorozat egyik főszereplőjével Barış Arduç-csal való beszélgetést is sokan várják.. A Hello!  magazin,  a Mutluluk Zamanı (A boldogság ideje) című film vetítése előtt pár nappal készített interjút  Barış-sal Madridban.

1_19.jpg

◊ Gondoltad volna, hogy a Kiadó szerelem című sorozattal ennyire népszerű leszel? Esetleg volt benned némi bizonytalanság amiatt, hogy a   Racon „Ailem İçin” című sorozat rövid időn belül befejeződött?

...

Tovább Szólj hozzá

interjú blogazin török sorozatok kiralik ask baris arduc

2017. nov 07.

Interjú Aras Bulut İynemli-vel

írta: PERA
Interjú Aras Bulut İynemli-vel

Beszélgetés Aras Bulut İynemli-vel 

19 évesen találkozott a képernyővel. Népszerű, nagy nézettségű sorozataival véste be magát az emlékezetekbe. Leginkább bohém karaktereket játszott, de azt mondja, a magánéletében mára már lenyugodott és felnőtté vált. Aras Bulut Iynemlit az új sorozata „ Çukur” (Gödör) kapcsán kérdeztük.

1767898_0_1491721085bjdcx.jpg

Majdnem 19 éves kora óta a képernyőkön van. Az évek során az ártatlan arcú, fiatal fiúcskából csirkefogóvá vált....

Az utóbbi időszakban általad megformált huligán srác, mennyire vagy te?
Természetesen minden karakterbe amit játszom, beleviszem egy kicsit a saját egyéniségemet is,  de nem vagyok olyan kemény srác. Beşiktaş utcáin nevelkedtem, és a  Beşiktaş Anadolu középiskolába ...

Tovább Szólj hozzá

interjú blogazin török sorozatok icerde

2017. okt 21.

Elif és Ömer közös jövőjének helyszíne, Kara Para Aşk forgatási helyszínek

írta: PERA
Elif és Ömer közös jövőjének helyszíne, Kara Para Aşk forgatási helyszínek

Mudanya és Tirilye

21151724_817273235064623_6426871735610051889_n_1.jpg

Mudanyaról röviden írtunk már, most egész napos kirándulásunk élményeit meséljük el nektek.


Egyik reggel útra keltünk, és Isztambulból kicsivel több, mint egy óra alatt elhajóztunk a Márvány tengeren Mudanyaig. Erre a hajóra már kell útlevél, és a csomagokat is alaposan átvizsgálják, mintha repülővel utaznánk. A hajó helyjegyes, kényelmes, a büfében meleg étel is kapható. Mudanyaba érkezve egy falucskára számítottunk, ezzel szemben egy lüktető, vidám, építkezésekkel teli, fejlődő városban találtuk magunkat. Kávézók, haléttermek, üzletek sokasága, iskola udvarról kiszűrődő gyerekzsivaj, élénk dudaszó fogadott.

mont2_1.jpg

A tengerparton végigsétálva padon üldögélő, beszélgető és persze ...

Tovább Szólj hozzá

török sorozatok Török sorozatok film forgatási helyszínek kara para ask mudanya tirilye

2017. sze 26.

Isztambul új METRO vonala, M5.

írta: PERA
Isztambul új METRO vonala, M5.

M5 metró Isztambulban

 

Néhány napja újabb METRO vonalat adtak át Isztambulban. Az M5 vonal az ázsiai oldalon, Üsküdar - Çekmeköy között közlekedik.

2_12.jpg

Ez nekünk, turistáknak két okból is jó hír. Egyrészt, ezzel a METRO-val könnyű lesz eljutni Isztambul két csodálatos kilátást nyújtó dombjához, a Küçük, valamint a Büyük Çamlıca dombokhoz. Másrészt pedig,  ez a vonal hamarosan eléri a Sabiha Gökçen nemzetközi repülőteret, ahol az M4 METRO-hoz is lesz csatlakozása. Így 2019-re Üsküdarból és Kadiköyből metróval is könnyen megközelíthető lesz a Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtér.

1_17.jpg

Az Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy vonal húsz kilométer hosszú, amelyet az M5 METRO 27 perc alatt tesz meg. Ha kocsival szeretnénk ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés metro istanbul Isztambul Boszporusz blogazin utazási infok

süti beállítások módosítása