2018. júl 13.

Beszélget Törökország új kedvencével, Can Yaman-nal

írta: PERA
Beszélget Törökország új kedvencével, Can Yaman-nal

Hakan Gence, a népszerű napilap, a Hürriyet újságírója beszélgetett Can-nal az Erkenci Kuş sorozat kapcsán.

 can.jpg

Rövid idő alatt tett szert óriási népszerűségre, mit gondol, ez a tehetségének, vagy a külsejének köszönhető?
Csupán a külsővel nem lehet elérni semmit, nálam százszor  sármosabb fériak vannak, a színészet egész embert kíván. Néha fontosabb a belső kisugárzás, mint a fizikum. A kisugárzás pedig csakis az érzelmeink és a gondolkodásmódunk összhangjából ered.

Igen, de az Erkenci Kuş-ban folyamatosan félmeztelenül láthatjuk….
Ah, nem mindig… Az egyik rajongóm múltkor ezt írta: Ha Önnek van egy Ferrarija, bizonyára azt sem takarja le.  A karakterem életének fontos része a sport. És mivel ez egy könnyed nyári sorozat, a vizulás élvezeteket is előtérbe helyezi. Télen majd jobban beöltözünk.

Problémát jelent Önnek, hogy a szerep miatt ennyit kell vetkőzni?
Mindig is sportoltam, nincs már szégyenérzetem, hiszen a csapattársak az öltözőben nem szégyenlősködnek egymás előtt.

Többször kapta azt a kritikát, hogy mindig hasonló karakterű szerepeket játszik. Mit gondol erről?
Ezeket csak azok állíthatják, akik nem nézik a sorozataimat, ezáltal engem sem ismernek. Hisz számomra nagyon fontos, hogy ne ismételjem önmagam. Szerepeim szerint voltam már gyerek, fogorvos, most pedig fényképészt játszom. Can karaktere pedig egy világutazó, a természettel összhangban élő ember, akinek a beceneve Albatros Kusu. Ez a madár hét éven keresztül folyamatosan helyet változtat, monogám érzelmű, hisz csak egy párja van.

 can2.jpg

Mit gondol, lesz önből jó karakter színész?
Úgy gondolom, hogy mindent el tudok játszani, amit át tudok élni. Törökországban most kevés  a fiatal színész, ezért egyelőre karakter szerepeket nem játszom. Ezzel együtt higgye el, hogy egy romantikus komédia főszerepe nem könnyű feladat. Ez egy sokkal komplexebb szerep, mintha csak pl. romantikus vagy drámai hős lennél. Egy romantikus komédiában egyszerre legyél kemény, akcióhős, drámai és egyben komikus.

A jövőben az Ön neve is az olyan nagy közé kerülhet, mint Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Çağatay Ulusoy stb…
Én azon dolgozom, hogy megtartsam a saját egyéniségemet, kihozzam a szerepeimből a maximálisat, és nem szívesen hasonlítom magam senkihez.

Hogy érzi magát az ország leg szexisebb férfijeként?
Reggelente én sem úgy ébredek, hogy a tükör előtt elégedetten nézegetem magam. Ugyan az az ember maradtam mint korábban voltam. Némiképp megszoktam már, hogy az emberek jóképűnek találnak, ez gyerekkorom óta így van.

Törökország aktuális szívtiprójaként milyen szerepe van az Ön életében a szexualitásnak?
Az az ember, akinek nincsen szexuális energiája, az boldogtanal. Ez a téma pont annyira jelentőségteljes az életemben, mint bármely más egészséges ember számára. Akit bővebb információk is érdekelnek, nézzen utána a skorpió jegy tulajdonságainak.

Szokta csapni hölgyeknek a szelet?
Nem stílusom, hogy stíröljem a nőket. Igyekszem elejét venni a félreértéseknek. Pl. ha bemegyek egy helyre, igyekszem nem nézni az emberek szemébe, nehogy félreértés legyen. Ha vki tüzet kér, odanyújtom az öngyújtót, de nem nézek rá. Egyszer volt is egy lány, aki odajött és megkérdezte, hogy miért fordítasz mindenkinek hátat? Így csak még vonzóbb vagy…

 can3.jpg

Akkor hogy teremt kapcsolatot:
A kapcsolataimat mindig maga az élet hozta. Ezen a fronton a természetesség híve vagyok.

Milyen nők tetszenek Önnek?
Nem tudnék egy bizonyos nekem tetsző típust mondani. A kisugárzása, varázsereje, a rám gyakorolt hatása az, ami vonzóvá tesz egy nőt számomra. Valamint fontos, hogy legyen humorérzéke, tehát tudjunk együtt nevetni.

Van az életében most valaki?
Igen van, de úgy gondolom a magánéletem nem tartozik senkire.

Önnek van egy ügyvédi irodája is, manapság nehéz a jogi pálya?
Igen, az üzlettársam Burak egy kifejezetten jókedélyű vicces ember, de a napi problémák
amikkel találkozik őt is meg tudják változtatni. A jog, a politika, a sport, az oktatás és az orvoslás alapja maga az ember. Ha az emberek azonban nincs annyi civilizáltság, hogy a jogi alapokat megértsék és magukra vonatkoztatva érvényesnek érezzék, akkor mi jogászok hiába dolgozunk. Hiába hozunk szabályokat és törvényeket, ha az emberek folyamatosan áthágják azokat.

Szokták Önt zaklatni az emberek?
Amikor nincs forgatás sokat járok a városban. A szórakozóhelyeken nem egyszer fordult már elő, hogy odajönnek hozzám, hozzámérnek, áthívnak a saját asztalukhoz. Előfordult, hogy csikket dobtak a kávémba jópofának vélve ezt a szituációt. Ha ilyenkor távolságtartóan viselkedem akkor nagyképűnek titulálnak, ha pedig közvetlenül, akkor flörtölősnek. Nincs arany középút…

Azt tudjuk, hogy Suadiyeben született, de honnan származik a családja?
Apám Jugoszláv bevándorló család sarja, a nagymamám Macedon, édesanyám apja pedig vörös hajú, hat nyelven beszélő svájci üzletember.

A szüleid?
Kisgyerek voltam még, amikor elváltak. Hétköznap édesanyámmal, hétvégén édesapámnál voltam.
Egyke vagyok, nincs testvérem. A szüleim értelmiségi emberek. Gyorsan tanulok, ezért minden iskolámat ösztöndíjjal, kitűnő eredménnyel végeztem el. Ezt a szorgalmamnak és a sport által szerzett kitartásomnak is köszönhetem.

Hogyan fedezték fel Önt?
Az egyik ismerősöm mutatott be a jelenlegi menedzsereimnek. Az első meghallgatás után már el is kezdhettük a munkát, ami a Gönül Isleri volt.

Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon   pinteresten és youtube-on is!

 


 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

blogazin Can Yaman