2018. jún 19.

Megszüntetik a Herceg Szigetek lovas hintóit!

írta: PERA
Megszüntetik a Herceg Szigetek lovas hintóit!

Elektromos fiákerek érkeznek a szigetekre!

 

img_2442-horz.jpg

Az Isztambulba utazók egyik kedvenc kiránduló helye a Márvány tenger szigetcsoportja, melyet a helyiek Adalarnak, a külföldiek Herceg Szigeteknek hívnak. A városi nyüzsgésből kellemes érzés kicsit kiszakadni, friss levegőn, csodás fa házak között sétálva kikapcsolódni. A szigetek hangulatához nagyban hozzájárul, hogy motoros járművekkel nem, csupán biciklivel és lovas hintóval lehet közlekedni. A díszes hintókkal körbe lehet járni a meredek utcákat, megcsodálni a szebbnél szebb, kis csipke berakásos gyönyörű fa házakat.

12_1_1.JPG

Most azonban Isztambul Önkormányzata úgy határozott, hogy fokozatosan megszünteti a lovas hintók használatát, és helyükre elektromos nyitott kis buszokat állít be. Elsőként Kınalıada-n állítják forgalomba az elektromos fiákert. A sárga színű, nyitott járművek 12 fő, a zárt fülkés kék járművel pedig 16 fő szállítására lesznek alkalmasak. Az első a napokban fog szolgálatba állni, melyeket az Isztambul kártyával lehet majd használni.

0x0-adalara-elektrikli-fayton-geliyor-1529331881348-uuhorz.jpg

Az intézkedésnek nem mindenki örül, hiszen a szigetek hintó forgalma több, mint három ezer ember megélhetését jelenti, valamint az ezer lóval sem tudnak akkor a jövőben mit kezdeni. A Lovas hintó Kamara elnöke - Hıdır Ünal szerint a változást a turisták sem üdvözölnék, hiszen a szigetek hangulatát nagyban meghatározzák a fiákerek, az emberek szeretik és igénylik a természet közeli, autentikus élményt. Elektromos fiákert szinte mindenhol van már, ez szerinte nem lesz vonzó az emberek számára. A városi vezetés a változtatás melletti érve viszont, hogy a közlekedés modernizációja és hatékonysága szempontjából látja szükségesnek az intézkedést. Az állatvédők természetesen üdvözlik a bejelentést.

Hogy a reform intézkedés elnyeri-e az emberek tetszését, az a gyakorlatban fog kiderülni, melyet mint fentebb írtuk, elsőként Kınalıada szigetén tesztelhet a közönség.

Kövessetek minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!

Szólj hozzá

hintó blogazin Büyükada adalar