2018. ápr 30.

Fatmagül konyhája - Gül Mutfağı

írta: PERA
Fatmagül konyhája - Gül Mutfağı

A Fatmagül sorozatból ismert Gül Mutfağı-ról írtunk már korábban. Már akkor, amikor először jártunk ott, elhatároztuk, hogy megmutatjuk másoknak is, mert szerettük volna, ha ti is a saját szemetekkel látjátok azt a kis mese birodalmat, ami ott fogadott minket.

img_20180419_151046_1.jpg

Hat éve, mióta isztambuli sorozathelyszínek nyomában járunk, még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy valami pont azt a hatást keltse a valóságban, mint amilyennek a filmben láttuk. Általában minden sokkal kisebb vagy a környezete miatt egyszerűen nem azt az érzést kelti, amire számítottunk. Nem így a Rózsa konyha. Ez maga a nyugalom szigete, egy színes, vidám mesevilág. Impulzív színeivel, aprócska kiegészítőivel rögtön jókedvre deríti azt, aki ide betér. A tulajdonosok hölgy mosolya, közvetlen kedves stílusa, mindenre kiterjedő figyelme csak tovább fokozza az otthonosság érzetét. A konyha is páratlan, ízletes köftét és Fatmagül böreket ettünk.

page222.jpg

A családi vállalkozásként üzemeltetett éttermet nem hagyományosan nyitva tartó étteremnek kell elképzelni. Programok helyszíne inkább, valamint számtalan sorozat forgatási és egyéb televíziós produkciók színhelyéül szolgál. Az étterem előkertje, amit a Fatmagülből jól ismerhettek, most átalakítás alatt áll. Üvegtetős, kandallós zárt teret terveznek oda, ahova vízipipázni, kávézni a helyiek is betérhetnek majd, de maga az étterem továbbra sem fogad majd utcáról betérő vendégeket.

page11.jpg

A tulajdonosok szeretnék megtartani az étterem különleges atmoszféráját, ezért nem is étteremként, hanem
már-már egy lelküknek kedves múzeumként tekintenek rá. Programok tekintetében vannak a jövőre nézve közös terveink… Nagyon örülünk, hogy hosszas egyeztetés után, végül sikerült titeket is elvinnünk ebbe a különleges, szívünknek kedves helyre.

A Gül Mutfağı tulajdonosával készült interjút itt hallgathatjátok meg:

Kövessetek minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!

Szólj hozzá

blogazin török sorozatok Török sorozatok film forgatási helyszínek forgatási helyszínek fatmagül