2017. sze 20.

Intrjú Çağatay Ulusoy-jal

írta: PERA
Intrjú Çağatay Ulusoy-jal

Çağatay Ulusoy: A nők engem szexinek találnak?

 

Az életünkbe az Adını Feriha Koydum című sorozatával lépett be. A
Medcezir-rel megalapozta magának a sikert, a Delibal című filmjével pedig learatta a munkája gyümölcsét, a sikert. Amikor magáról mesél szégyenlőssé válik, amikor pedig a szerelemről kérdezzük, belepirul.

Harmadszorra találkozunk  Çağatay Ulusoy-jal, és mindegyik alkalommal azt kérdezem magamtól, hogy -Ha ő is „csak egy ember”, akkor mi mik vagyunk…?” Már 4 éve fejleszti, tökéletesíti a színészi képességeit és látszik, hogy magabiztosabbá, nyugodtabbá vált ez idő alatt. Amikor elkezdjük az interjút, már nem annyira feszült, mint korábban. Kezdjük is...
cagatay-ulusoys-new-movie-delibal-03.jpg

A Delibal című filmben más karaktert játszik, nem a megszokott „jó gyerek”-et. Nem volt ez kockázatos?
Van, aki szeret kockázatot vállalni és van, aki nem. Volt egy megszokott imázsom. Lehetett volna hosszú évekig azon a kitaposott ösvényen haladni, de ez engem nem elégített volna ki. Azt csinálom, ami belülről jön, szeretem a változásokat. Ez a jövőben sem lesz másképp. Például, ha arra kérnek, hogy hízzak meg, fel fogok szedni jó néhány kilót, ha pedig arra, hogy vágassam kopaszra a hajam, akkor azt fogom tenni.
 

Elégedett az új külsejével?
Az elején szokatlan volt. Egy időben megnövesztettem a szakállam. Egyik nap viszont, ahogy belenéztem a tükörbe, azt megkérdeztem magamtól,  „ki ez az ember?”  Kicsit levágtam a szakállamból, és így már minden oké, ezt szeretem.

 ABBAN A JELENETBEN TÉNYLEG MEZTELEN VOLTAM

Honnan jött a „Delibal”?
A Medcezir sorozat első szezonjának a felénél tartottunk. Beszélgettem a rendezőnkkel, Ali Bilgin-nel, és mondtam neki, hogy szeretnék egy filmet is csinálni. Együtt elmentünk Kerem Çatay-hoz, aki összeszervezte a filmhez szükséges stábot. Kiderült, hogy a főszereplő dobos lesz, úgyhogy elkezdtem dob órákat venni, amit a film után sem hagyom abba, folytatom a dobolást. Hat hónapon belül, a karakter kedvéért körülbelül 7kg-t adtam le és megnövesztettem a hajamat. A főszerelőnek volt egy betegsége, ezért olyan emberekkel találkoztam, akik szintén ebben a betegségben szenvednek, hogy minél többet megtudjak róluk.

A filmben elég sok tetoválása van. Ezek igaziak?
Nem. Szeretem a tetoválást, de nem vagyok elég bátor hozzá, hogy csináltassak. A filmben 11 tetoválásom van, mindegyik matrica. A forgatásokon az én készülődésem több időt vett igénybe, mint a hölgyeké.
 
A Sezen Aksu által írt Mutlu Sonsuz (Boldog végtelenség) című dalt énekli a filmben. Személyesen is megismerkedett Sezen Aksu-val?
Igen, nagyon felemelő érzés volt. Arra kért, hogy tegezzem, ami óriási megtiszteltetés volt. Gyönyörű dalszöveget írt. Sezen azt is felajánlotta nekem, hogy együtt énekeljünk egy projekt keretében. Ki ne akarna egy ilyen lehetőséget?

Gondolt arra, hogy lemezt adjon ki?
Nem. 16 éves korom óta gitározom. Imádok énekelni, de nem szeretném anyagi síkra vinni a dolgot.

A filmben van egy jelenet, amiben rövid időre, de mezítelenül láthatjuk.... Nem volt szégyenlős?
Abban a jelenetben tényleg teljesen meztelen voltam. Fontos volt az a jelenet a gyermek pszichológiai problémáinak a bemutatása miatt. Nem volt szégyen érzetem, a munka megkívánta ezt a jelenetet, hát megcsináltam.

 c58d8b0f9b11299b512e44237479a02e--cagatay-ulusoy-.jpg

VALÓSZÍNŰ, HOGY AZ  ILYEN SZERELMEK CSUPÁN A FILMEKBEN LÉTEZNEK

Átélt már a filmhez hasonló elsöprő szerelmet?
Szerintem ilyen szerelmek csupán a filmekben léteznek. A környezetemben nem láttam még, én magam sem éltem át ilyet.

Akkor ön nem annyira szenvedélyes karakter, mint a filmben?
Dehogynem, szenvedélyes vagyok. Viszont az érzéseimet inkább magamban tartom, a szeretetemet inkább éreztetem. Persze csak azzal éreztetem, aki képes ezt megérteni. Elég nehéz velem a kapcsolat. Már egy kapcsolat kezdetéhez is szükségem van arra, hogy jól megismerjem a másikat. Csak így tudok további lépéseket tenni az érdekében.

Hogy jellemezné a szerelmet?
 A „szerelem” szó mögött mélységes kötődés van.

Sokszor volt szerelmes?
Általában hosszú kapcsolataim vannak. Úgy gondolom egy kapcsolat lényege az, hogy mindkét fél kapjon valami pluszt általa. Ha valaki mellett jól érzem magam, akkor szeretnék valamit többet is átélni vele.

Tudta, hogy a nők szexi-nek találják magát?
Tényleg annak találnak?

Ön ezt nem tudta? Elég sok nőt ismerek, és mindenki csókolózni szeretne önnel. Ilyen helyzetben „persze jöjjön, csókolózzunk”-ot mond, vagy eltávolodik inkább?
Ez idáig még senki nem mondta nekem, hogy „szia, nagyon szexi vagy…” Ha csókot nem is, de őszinteséget és közvetlenséget ígérhetek.

NEM KACSINTGATOK KIFELÉ EGY KAPCSOLATBÓL

Hűséges a kapcsolataiban?
Persze, nem kacsintgatok kifelé egy kapcsolatból.

Milyen hölgyek keltik fel az érdeklődését?
Szeretem azokat a nőket, akik két lábbal állnak a földön. Az erős karakterű hölgyek tudnak megfogni. A baráti kapcsolataimban is ezt szeretem.

Úgy hallottam, hogy élt Amerikában is. Úgy gondolta, hogy amint elért egy bizonyos sikert,  Amerikában is próbálkozik?
Dehogyis, már 6 éve el akartam menni. Most először hagytam ki ennyi időt a munkában, amit befektetésnek tekintettem.

Milyen volt ott az élete?
Santa Monica-ban voltam, ott béreltem egy két szobás lakást. Reggel korán keltem és az óceán partján futottam. Közben magamat figyeltem. Közben továbbképzést is kaptam a következő sorozattal kapcsolatban. Terveimben van, hogy egyszer Los Angeles-ban veszek magamnak egy házat, sőt azt is tervezem, hogy az egyik barátommal nyitunk egy helyet ott.

74b2545f01e3c8f6788755cec5f3cbb7--perfect-man-cagatay-ulusoy.jpg

Az ottani barátai tudják, hogy Törökországban milyen híres?
Nem, senkinek nem mondtam el. Csak annyit tudnak, hogy színészkedéssel foglalkozom. Az amerikai barátaim úgy barátkoznak velem, hogy nem tudják ki vagyok.

NEM SZÁLLTAM EL A HÍRNÉVTŐL

21 éves volt, amikor először képernyőre került, és utána jött a többi siker... Gondolta volna, hogy ilyen sikeres lesz?
Olyan gyorsan alakult minden. 2010-ben részt vettem a Best Model szépségversenyen és megnyertem. Másnap már kaptam felkérést egy sorozatra. Egy hét múlva kezdődtek a forgatások. Két hónap múlva pedig már mindenki ismert engem. Ez az érdeklődés nagyon meglepett engem. De úgy hiszem, hogy idővel ezt az ismertséget megszoktam és elfogadtam.

Volt olyan időszak, amikor úgy érezte, hogy csak sodródik az árral?
Persze, voltak nehéz időszakok. Viszont úgy gondolom, hogy nem szálltam el a hírnévtől. Egy kicsit zárkózott ember vagyok, szeretek otthon egyedül lenni és gondolkodni.

Édesanyja Bosnyák, apukája Bulgár bevándorló. Isztambulban Küçükçekmece-ben nevelkedett. Na és utána?
A szüleim nyugdíjasok. Van egy öcsém, akivel csodás gyerekkorunk volt. A mi időnkben a gyerekek az utcákon játszottak, úgyhogy azt mondhatom, hogy az utcán nőttünk fel. Igazi barátságokat kötöttünk. Mivel nem volt sem telefon sem internet, ezért igazi beszélgetéseket folytattunk. Kosárlabdáztam, és edző akartam lenni. Egy időben eltávolodtam a kosárlabdától, viszont azóta is, ha lehetőségem van rá, játszom.

Mit tanult? Hova járt iskolba?
Az Isztambul Egyetem Erdő Mérnöki szakra jártam. Szeretem a természetet.

Ha nem színész lennél, akkor mi lettél volna?
Pár éve, ha megkérdezték volna, „mi leszel, ha nagy leszel”, a színészkedés biztos nem lett volna a válaszaim között. Kosaraztam, és érdekelt az edzősködés,  a szabad időmben a fiatal korosztályt edzettem.

NYITOTT VAGYOK AZ ŐRÜLT DOLGOKRA


Hogyan kérné meg a szerelme kezét?
Per pillanat elég messze vagyok a házasság témájától, de ha belegondolok, akkor nem lenne rossz ötlet lézerrel kivetíteni a kérdést. De biztos, hogy olyan meglepetést csinálnék, amit soha életében nem felejt el a hölgy. Szeretem az egyedi és őrült dolgokat, mindenben benne vagyok.

Mit csinál szabadidejében?
Nagyon keményen dolgozunk, hétből hat napot. Előfordul, hogy nap közben van 3-4 órás szünetünk. Van, hogy napközben kicsit lazább a tempó, viszont hajnalig dolgozunk. Vannak hobbijaim, persze, próbálom bepréselni abba a kis időbe, ami adatik. Például szeretek horgászni, vagy az erdőben sétálni. biciklizni, és természetesen időt szánok magamra.

A cikk török eredetije itt olvasható!


Kövessetek minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!
 

 

Ne maradj le!

Kérd INGYENES

Online magazinunkat!

Email*
Név*
Voltál már Isztambulban?*
Korod
Szólj hozzá

interjú sorozatok blogazin török sorozatok cagatay ulusoy