2017. feb 14.

Török reggeli Budapesten!

írta: PERA
Török reggeli Budapesten!

Gyertek át egy török reggelire!

 

Már többször áradoztunk a törökök reggelizési szokásairól, a sok szemet gyönyörködtető, sajtokkal, olíva bogyókkal, zöldségekkel, lekvárfélékkel teli apró kis tálkákról. Vannak kifejezett favorit reggeli ételek, amiket itthon is sűrűn készítünk, ilyen például a menemen.

3_16.jpg

Írtunk a közösségi reggelizésről is, amikor az emberek elviszik az otthon összekészített pogácsát, simitet, böreket és együtt, a Boszporusz partján lévő reggeliző kertekben fogyasztják el. Ez a ráérős nyugalom, az ételek mellett a társaság élvezete minket is megihletett. 

Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan rajonganak itthon is a török gasztronómiáért, és bár van szép számmal török gyorskajálda az országban, egyiknek a kínálatában sem találtunk igazi, klasszikus török reggeli menüt. 

Pedig a dugig pakolt sok fehér kis tálka, a frissen főtt török tea, a szépen terített asztal mellett, jó társaságban hosszasan beszélgetni nagyon is hozzátartozik az autentikus török reggelihez. 

Ezért elhatároztuk, hogy majd mi megidézzük Isztambul valódi hangulatát egy reggeli erejéig. Nyakunkba vettük hát a várost, és addig mentünk, amíg rátaláltunk a megfelelő helyre. reggelizp.jpg

Budapesten, egy klassz lakásétteremben várunk titeket, ahol egy óriási asztalt körbeülve megreggelizhetünk. Mi már megálmodtuk mi kerül majd a sok picike tálkába, nektek csak kóstolgatni, ráérősen eszegetni és beszélgetni kell pont úgy, mintha Isztambulban ücsörögnétek.

Dátum: 2018. június 30.  időpont: 9:30 és 11:30
cím: Budapest XIX. ker. Wekerle telep
Ára: 5.500 Ft

Gyere, reggelizzünk, beszélgessünk egyet ráérősen, törökösen!

                   Gyertek át reggelire!

Email*
Teljes név*
Hányan jöttök?*
megjegyzés
Számlázási cím*
Szólj hozzá

reggeli török reggeli