2017. feb 09.

Egy falucska, amit a Fatmagül sorozat tett híressé!

írta: PERA
Egy falucska, amit a Fatmagül sorozat tett híressé!

Fatmagül faluja: Ildır 

 
fatmag.pngIldır, régi nevén Erythrai bár Izmir közelében van és egy igen helyes kis település, valószínűleg sosem hívta volna fel ennyire magára a figyelmet, ha nem ott forgatják a Fatmagül című sorozat első részeit. Ildır egy végtelenül nyugodt kis falucska, amely csendes, békés életét éli, mindössze néhány főutcáján pezseg az élet. Ildır persze a sorozat óta zarándokhellyé vált, sorra keresik fel a film rajongói.  


fatmagulu.jpgHa valaki szeretne néhány napot eltölteni ezen a festői szépségű, tengerparti településen, két szálloda közül is választhat. Az egyik egy családias hangulatú, hat szobás kis butik hotel, a másik pedig a település közelében lévő négy csillagos szálloda.

Ildır felfedezésére persze nem kellenek napok, mindössze 4-5 óra alatt bejárható ez a helyes kis környék. Sétálhatunk a rendben tartott tiszta utcácskákban, fotózhatjuk a citromligetekkel teli kerteket, s persze a beülhetünk egy teára a tengerparti kis teázókba. A környék híres az articsókájáról, szüretelő helyiekkel könnyen találkozhatunk.

fatmagulun.png
Ildır neve egybefonódik a történelemmel is.  Ahol véget érnek a település házai, ott kezdődik Erythrai antik város, ami a Hellén és Római időkből maradt fenn. Erythrai a 12 aiol kolónia egyikeként az Égei-tenger fontos kikötővárosa volt.

A település is és mi nézők is hálásak lehetünk a Fatmagül alkotóinak, hogy felhívták a figyelmet erre a végtelenül helyes kis településre. Aki Izmir környékén jár, semmiképp ne hagyja ki, hogy ellátogasson ide!


Kövessetek minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!

 

Szólj hozzá

sorozatok török sorozatok sorozathelyszínek fatmagül ildir