2017. jan 21.

Interjú Burak Özçivit-tel!

írta: PERA
Interjú Burak Özçivit-tel!

Burak Özçivit, a Végtelen szerelem szívtiprója

Burak Özçivit nevével a magyar nézők elsőként a Szulejmán, most pedig a Duna TV-n futó Végtelen szerelem című sorozatban találkozhattak.

 bu.jpg

Törökország aktuális szívtiprója, Burak még novemberben dubai látogatása során mesélt jövőbeni munkáiról és az arab rajongókról!


Burak Özçivit igazi nagyágyúnak számít az arab országok rajongói körében. Elképesztő népszerűségét és széleskörű ismertségét a Szulejmán sorozat Malkoçoğlu Balı Bey szerepével szerezte. (Az arab országokban ezt a sorozatot A szultán háreme címmel vetítik.) Burak a sorozat másik két szereplőjével, Meryem Uzerlivel és Meltem Cumbullal együtt látogatott Dubaiba még tavaly novemberben. A rajongók a Hareem Al Sultan Múzeumban találkozhattak kedvenceikkel, ahol a sorozat szereplőinek viaszból készült szobrai, valamint jelmezek is ki vannak állítva. Ahogy azt  Burak  instagramra feltett videójából is láthatjuk, a közönség szinte extázis hangulatban fogadta őket.

bur.jpg
Az újságíróknak sikerült 10 percre elrabolniuk őt a rajongók karmaiból, hogy válaszolhasson néhány kérdésre:

Említetted, hogy korábban jártál mar Kuvaitban, de ez az első látogatásod az Egyesült Arab Emirátusokban.  Nem sok időd volt még körülnézni Dubai-ban, ugye?
Igen, ez az első látogatásom Dubaiban és izgatottan várom, hogy felfedezhessem, nagyon kíváncsi vagyok rá.


Az egyik legnagyobb követő táborral bíró török színész vagy. Te azonban nem sok embert követsz a közösségi médiában. Mégis kik a kedvenceid, akiknek a követése fontos számodra?
Én az instagramot inkább csak arra használom, hogy megosszam azokat a dolgokat, amik épp foglalkoztatnak, amik velem történnek, mert tudom, hogy az emberek ezt várják tőlem. Inkább tehát a velem történő aktualitások megosztására használom, nem arra, hogy mások munkásságát vagy életét figyelemmel kísérjem.

A rajongók a szerepeimből, az általam megtestesített karakterekből ismernek leginkább, de kíváncsiak a privát Burakra is, meg akarnak ismerni magánemberként is. Ezt az igényt kielégítve igyekszem megosztani a közösségi médiában magamról annyit, amennyit fontosnak és helyesnek érzek.

bali.jpg

Téged a Szulejmán sorozatból Malkoçoğlu Balı Bey szerepe tett világhírűvé. Számítottál rá, hogy ekkora sikert aratsz vele?
Én azt vallom és aszerint dolgozom, hogy mindig odaadással, lelkesedéssel kell csinálni azt a feladatot, amit ránk bíztak. Megteszek mindent, hogy a szerepeimben a legtöbbet kihozzam magamból. Itt is csupán ezt történt és gondolom ez az, ami annyira szerethetővé és hitelessé teszi Balı Bey-t. Ez a szemléletmódom nem csak a színészi feladataimra vonatkozik. Úgy gondolom ez egy általános érvényű igazság, az élet minden területére igaz, hogy bármerre is sodorjon minket az élet, a vállalt feladatainkat maximális odaadással érdemes teljesítenünk. Azt is fontosnak érzem azonban, hogy ne vállaljak túl sokat, ne engedjem, hogy sodorjon az ár. A túlvállalt feladatok megölhetik annak sikerét.


Nagyon sokféle szerepet játszottal az elmúlt években. Az egyik közülük Fahriye Evcennel a “Ask Sana Benzer”ben- volt.  Melyik szerep áll a legközelebb hozzád?
Mindegyik karakterben van valami, ami bennem is megvan, de Balı bey különleges. Van tartása, és két lábbal áll a földön. Ezzel tudok a leginkább azonosulni.


Vonz téged Hollywood? Vagy az arab filmek világa?
Gondolom tisztában vagy vele, hogy a színészeknek meglehetősen feszített a munkatempójuk. Igazából az is rejtély számomra, hogyan tudok most itt lenni. Szó szerint nem aludtam azért, hogy most itt lehessek. Ahhoz tehát, hogy én Törökországon kívüli feladatokat is elvállalhassak, szükségem lenne egy jókora szünetre a törökországi feladataimban. Annyi mindennel foglalkozom, hogy jelenleg nincs kapacitásom „kifelé” gondolkodni.


Hogyan csinálod mindezt? Van egy kiegyensúlyozott munkameneted?
Igen, számomra a rendszerezettség, a kiegyensúlyozottság nagyon fontos. Éppen ezért a munkámhoz nyugodt hátteret biztosító magánélet is nagyon fontos számomra. 12 éve csinálom már ezt, mára rutinosabbá váltam.


Kuvaitban és Dubaiban már jártál, tervezed, hogy ellátogatsz esetleg a szomszédos országokba is?
pl: Egyiptomba vagy Libanonba?
Természetesen szeretnék más országokba is utazni, Egyiptomba és Libanonba is akár. Most azonban Dubaiban vagyok, ennek örülök.

A dubai rajongók Burak Özçivit-tel 2017. február 1-jén találkozhatnak újra, egy limitált létszámú közönségtalálkozón.  

burak.png

A cikk török eredetije itt olvasható!

Kövessetek minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!

 

 

Szólj hozzá

isztambul végtelen szerelem szulejmán blogazin film forgatási helyszínek isztambuli forgatási helyszínek