2017. jan 17.

Kara Para Aşk -Piszkos pénz szerelem!

írta: PERA
Kara Para Aşk -Piszkos pénz szerelem!

Szemügyre vettük a Kara Para Aşk villáját

 

Engin Aykürek és Tuba Büyüküstün a két főszereplője újabb kedvencünknek, a Kara Para Ask-nak. A Piszkos pénz, szerelem egy újabb gyöngyszem a török sorozatok sorában.

Elif és családja lakhelyül természetesen egy Boszporusz menti, impozáns palotát választottak a készítők. Az épületből igazán gyönyörű a kilátás. Mintha trónon ülnénk, úgy tekinthetünk le a Boszporuszra és a ház alatt futó útra. Ömer egyszer meg is jegyzi Elifnek, hogy Elif és családja a való életben is felsőbb magasságokból tekint az emberekre. Életüket az átlagemberekétől olyan távolságok választják el, hogy csak alig valamit tudnak róluk.  

1_12.JPG

A tekintélyt parancsoló épület értéke „mindössze” 50 millió török líra, tehát uszkve 4,5 milliárd forint. Tulajdonosát, Feryal Gülmant a sorozatok alkotói többször bombázták már ajánlatokkal, szerettek volna más produkciókat is itt forgatni, de az üzletasszony eddig még minden ajánlatot visszautasított. A Kara Para Ask-kal azonban kivételt tett.

A 600 nm-es két emeletes palota olyan, mint egy múzeum. Reneszánsz szobrok, arany keretes, értékes festmények díszítik a házat. A díszes kúria rögtön rabul ejti azt, aki belép ide. A házban lévő értékek miatt a forgatás is külön biztonsági intézkedések mellett zajlott, a műkincseket pedig külön biztosították.

5_9.jpg
A tulajdonos elmondta, hogy a házban 3 szalon van, melyek mindegyike a stáb rendelkezésére állt, csak úgy, mint ahogyan a kert is. Feryal Gülmant fia, még saját lakrészét is átengedte a produkciónak, hálószobáját Elif szobájaként ismerhette meg a nagyközönség.

Rajongók sokasága keresi fel a házat még a mai napig is, Kirgizisztánból, és főként arab országokból nagyon sokan mennek. Feryal nevetve hozzátette, soha nem gondolta, hogy egyszer a háza még nála is híresebb lesz.

4.png

Elmondása szerint furcsa volt, hogy bár hetente csupán egy forgatási nap volt, olyankor késő éjszakáig maradt a stáb, hiszen sok esti és éjszakai jelenetet vettek fel. Izgalmas élményként élték meg, hogy a saját házukban lehettek fültanúi a rendezői utasításoknak, és ezáltal egy olyan történetnek, amiért később a világon több millió néző rajongott.

A ház lakói a stábbal is jó kapcsolatot alakítottak ki. Elmondásuk szerint Tuba Büyüküstünben  egy olyan embert ismertek meg, aki nem beszél feleslegesen. A mondandójának mindig mélysége van, leginkább arról beszél, hogy éppen mit olvas, erről mindig hosszasan lehet vele társalogni. Engin és Tuba nagyon közvetlenül és kedvesen viselkedtek a stáb minden tagjával. Semmiféle sztár allűrjük nem volt, szünetekben együtt voltak, közösen ettek a stábbal.
3.png

Feryal felajánlotta Tuba-nak, hogy a ruháiból, ékszereiből is használhat a film során bármit, de saját stylist-je volt a produkciónak, így ezt nem vették igénybe.

A sajtó rengeteg felületen lehozta, hogy a villa bérleti díja naponta 10 ezer lírába került, ez azonban nem igaz. A tulajdonos az Az Yapimmal titkosított szerződést kötött, így a bérleti díjra vonatkozóan sem árulták el a pontos összeget, de úgy gondolták nem is ez a fontos.

A házra persze mi is kíváncsiak voltunk, így természetesen csak kívülről, de csináltunk róla néhány fotót.

 17_2.jpg

 dscn6563.JPG

Te is szereted a török sorozatokat? Gyere velünk sorozathelyszínek felfedezésére!
Következő sorozathelyszín túránk részleteit itt találod!


Kövessetek minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!

Szólj hozzá

Török sorozatok film forgatási helyszínek forgatási helyszínek sorozathelyszínek kara para ask