2016. okt 24.

Karasevda forgatási helyszínek -Emir új villája

írta: PERA
Karasevda forgatási helyszínek -Emir új villája

Végtelen szerelem forgatási helyszínek

 karasevda_emir_villaja.jpg

Tekintve, hogy az első évad végén Nihan felgyújtotta a házukat, Emirnek másik lakhely után kellett néznie. Természetesen az új ház is hűen tükrözi a család életvitelét. A kíváncsi szemek elől elzárt, magas kerítéssel körülvett, fényűzően pazar villába költöztették a Kozcuoğlu családot. Bár ez a ház határozottan többet enged láttatni magából, mint az első évad piros kapujú rezidenciája, azt azért nem mondhatjuk, hogy jól beláttunk a kertbe…

Kicsit a környékről: Az igazán elegáns, polgárinak mondható villát, Isztambul központjától másfél órás buszozással, kétszeri átszállással, Kemerburgaz-ban találtuk meg.

Ez a csendes, jó levegőjű vidék az utóbbi időben nagy változásokon megy keresztül. Elegáns lakóparkok egész sora épült itt. És ha már így megszaporodott a lakosság száma, egy új modern vonalvezetésű cami is épült.

karasevda_helyszin.jpg

Az oda vezető út látványossága, két egymáshoz közeli, kiváló állapotban megmaradt monumentális vízvezeték. Az Uzun Kemer és Eğri Kovuk Kemer névre hallgató építményeket Mimar Sinan mester tervei alapján építtették azokkal az emberekkel, akiket a Nándorfehérvár / Belgrád elfoglalása után hurcoltak a környékre.

karasevda_forgatasi_helyszin.jpg

Isztambult már a római időkben is vízvezetékekkel látták el friss vízzel. Így volt ez I. (Kanuni) Nagy Szulejmán idejében is. De mivel a vezetékek a XVI. századra borzalmas állapotba kerültek, szükségessé vált felújításuk, valamint újabbak építése is. Többek között a Belgrat Ormani néven ismert területről is szállították a vizet. Isztambulban és környékén ma 33 megmaradt vízvezeték van. A jól ismert Valens vízvezetéken kívül a Kemerburgazban lévők csodálatos állapotban maradtak meg.

Itt, ezen a békés, lendületesen fejlődő vidéken találtuk meg a Kara Sevda sorozatból Emir új villáját is. Az új építésű, letisztult vonalvezetésű, hatalmas kerttel, medencével és veteményes kerttel épült villa tökéletesen illik a környezetébe. Pont olyan, mint ahogyan a filmben látjuk.

karasevda_emir_villaja.jpg

Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is! 

 

Szólj hozzá

végtelen szerelem Török sorozatok sorozathelyszínek karasevda isztambuli forgatási helyszínek török sorozatok forgatási helyszínei végtelen szerelem forgatási helyszínek karasevda forgatási helyszínek