2016. okt 17.

Tuncel Kurtiz emlékpart Isztambulban!

írta: PERA
Tuncel Kurtiz emlékpart Isztambulban!

Tuncel Kurtiz, az EZEL "öregje"

 

Már 3 éve, hogy nincs közöttünk Tuncel Kurtiz, Törökország színész óriása, akit a magyar nézők először az EZEL Bosszú mindhaláli című sorozatból, Ramiz Karaeski - ként ismerhettek meg. Az „öreg” bölcsességeit sokáig idézgettük, érdemes volt odafigyelni a szavára. Tuncel Kurtiz Törökországban óriási népszerűségnek örvendett, halálhíre sokakat szíven ütött.

ramiz2.jpg

Tiszteletére Istanbul Sariyer Önkormányzata egy emlékparkot épített, hogy nagysága soha ne merüljön feledésbe. Az emlékpart megnyitóján részt vettek a színész rokonai és ismerősei, valamint Sariyer polgármestere, Şükrü Genç és a Beşiktaş Çarşı szurkolóinak képviselői is. Tuncel Kurtiz neve immár Sariyer legszebb részén, Uskumruköyben él tovább.

Şükrü Genç polgármester nyilatkozatában elmondta: „Tuncel Kurtiz nem csak színész volt, hanem sokak példaképe is egyben. Az élethez való hozzáállása sokunk számára követendő út. Szeretnénk támogatni megkezdett törekvéseit, folyatatni azt a küzdelmet, amit elkezdett.  Büszkeséggel tölt el a tudat, hogy profi színészünk Sariyerben fog velünk tovább élni.”
ramiz1.jpg

Şükrü Genç továbbá megköszönte a segítségét azoknak, akik részt vettek az emlékpark létehozásában, valamint azoknak, akik elmentek a megnyitóra. A parkban kosárlabda pálya, sétáló és pihenő rész, kondi gépek és játszótér várja az oda látogatókat.

A megnyitón fontos vendégekként volt jelen a Beşiktaş foci csapatának szurkolói csoportja a „Çarşı”

Tuncel Kurtiz egyik korábbi interjújában azt mondta „Én ellenzéki vagyok, ezért a Çarşı csoport mellett állok”.

ramiz3.jpg

A cikk forrása: http://www.sariyer.bel.tr/Mudurluk/1/Faaliyet/2525/tuncel-kurtiz-adi-sariyerde-yasayacak.aspx

 

Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is! 

Szólj hozzá

sorozatok ezel ezel bosszú mindhalálig blogazin