2016. máj 29.

Török reggeli Budapest szívében!

írta: PERA
Török reggeli Budapest szívében!

Ilyen egy igazi török reggeli

 

"törökül reggeliztünk"

1_12.jpg

Másfél éve, hogy elkeztünk blogot írni kedven városunkról, Isztambulról és persze a török kultúra, életstílus, nép, nyelv iránti rajongásunkról. Mindezekhez természetesen hozzá tartozik a török gasztronómia, és a már-már fogalommá vált török reggeli-hez való vonzalmunk is.

2_8.jpgNagy örömmel tapasztaljuk, hogy  kis hazánkban rajtunk kívül másokban is  megvan ez az érdeklődés. Sokan szeretik a török ételeket, érdeklődnek a receptek, autentikus ízek iránt, ezért elhatározásunk, hogy időről-időre megidézzük azt a hangulatot és íz világot, ami Törökországban fogad minket.

13_2.jpg
Elsőként egy reggelivel szerettük volna bevezetni azokat az alkalmakat, amikor reményeink szerint minél többen jövünk majd össze egy-egy törökös étkezésre. Célunk volt, hogy minél élet hűbben varázsoljuk Budapestre a török étkezések hangulatát, íz világát, mind a terítést és persze a társaságot illetően.
Az ételek mindegyikét saját kezűleg, eredeti török recept alapján, házilag készítettük.

menu.jpg
Még bazsalikomos –fokhagymás, valamint olívás kenyér sütésre, és kétféle házi lekvár főzésére is vállalkoztunk. Cezva-ban főtt török kávé és persze az elmaradhatatlan çay (tea) is került az asztalra. Amiért mi szervezők a leginkább hálásak vagyunk, hogy jókedvű, közös érdeklődési kör köré csoportosuló, vidám társaság jött össze. Nagyszerű embereket ismerhettünk meg, akiket legközelebb is szívesen látunk vendégül.


5_7.jpg

 

9_2.jpg

6_4.jpg

12_2.jpg

Egy valamit viszont máshogy fogunk csinálni a jövőben. Egyszerre csak egy csoportnak szervezünk reggelit, hogy mi is le tudjunk ülni közétek beszélgetni! Hálásak vagyunk, hogy jöttetek, hogy jó ízűen ettetek és a vendégkönyvünkbe írottak alapján, jól éreztétek magatokat!

19_1.jpgLegközelebb egy plusz különlegességgel is készülünk! Folytatása hamarosan következik…


Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon  pinteresten és youtube-on is!


Szólj hozzá

reggeli gasztro török konyha török ételek blogazin török reggeli török szokások