2015. nov 24.

Isztambul, Miniatürk!

írta: PERA
Isztambul, Miniatürk!

Miniatürk, Isztambul makettbirodalma


A Miniatürk tulajdonképpen egy szabadtéri múzeum
az Aranyszarv öböl északi partján, ahol megcsodálhatjuk Isztambul, Anatólia és a mai modern Törökország legfontosabb épületeinek kicsinyített mását.

montazs.jpgA mintegy 60.000 nm területen fekvő, 15.000 nm-nyi makett birodalmat 2003-ban, ünnepélyes megnyitó keretében adták át a látogatóknak.

A Miniatürk felkeresése kiváló program akkor is, ha gyerekekkel utazunk Isztambulba, mert így a kicsiknek is értelmezhető méreteket öltenek az 1:25 arányú épületek.  

128 makett segít átláthatóvá tenni Törökország vallási, történelmi nevezetességeit, egyszerre csodálhatunk meg minden fontosabb építészeti remekművet. Sétálhatunk a hatalmas zöld területen, melyet úgy alakítottak ki, hogy vezessék a látogatót.

Kisvasút, repülőgép szimulációs túra, játszótér és gokart pálya is várja a szórakozni vágyó gyerekeket.

12065944_1188792174468784_3703561588457059261_n.jpgIsztambul és Anatólia nevezetességei mellett megcsodálhatjuk a Török fővárosban, Ankarában lévő Atatürk Mauzóleum (Anıtkabir) kicsinyített mását is, amely a Török Köztársaság megalapítójának, Mustafa Kemal Atatürk-nek állít emléket.

Ha csak néhány napra utazunk Isztambulba, lehetetlen minden nevezetességhez eljutni, ezért is érdemes felkeresni a Miniatürk-öt, mert itt legalább ha kicsinyítve is, de láthatjuk a fontosabb épületeket.

Tipp: Ha a Miniatürkbe látogatunk, érdemes a programot összekötni a Pierre Loti terasz, valamint az Eyüp dzsámi felkeresésével, mert nagyon közel vannak egymáshoz.

 


Kövessetek minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!

 

Szólj hozzá

istanbul nevezetességek Isztambul blogazin Látnivalók Isztambul nevezetességei miniatürk