2015. okt 24.

A híres-neves, porcukros Kanlica joghurt!

írta: PERA
A híres-neves, porcukros Kanlica joghurt!

Kanlica egy nagyon hangulatos kis ékszerdoboz Isztambul ázsiai oldalán. Sok szempontból érdekes kis település (hogy a török sorozat rajongóinak miért az, arról még írni fogunk…)

Kanlica azonban leginkább joghurtjáról híres, amely szintén egy olyan valami, amiből nem maradhat ki egy sokat tapasztalni akaró turista! Aki járt már Boszporusz túrán az talán emlékszik, hogy a hajó megáll Kanlicában is, és ekkor adják fel a frissen készült joghurtokat, amiket persze pillanatok alatt elkapkodnak, úgyhogy érdemes gyorsnak lenni.

kanlica_j.jpg

A hagyományos receptúra alapján készült joghurt tetejét ez esetben jól megborítják porcukorral és így, édesen eszik.

A történelminek számító Kanlica joghurt még szélesebb körű megismertetése érdekében, idén májusban rendezték meg először a színes és szórakoztató programokkal egybekötött Kanlica joghurt fesztivált.
A városvezetés célja az volt, hogy még nagyobb hírnevet szerezzen ennek a márkának. A joghurtokat készítő háziasszonyok közreműködésével versenyt is rendeztek a gyerekek számára, amelyben joghurtokba rejtett arany tallérokat kellett megtalálniuk.

kanl.jpg

A színes programsorozat részeként joghurt készítő mesterek osztották meg a közönséggel a magas színvonalú natúr joghurt készítésének trükkjeit, és beszéltek készítésének évszázadokra visszanyúló hagyományairól. Céljuk, hogy a hagyományos készítés fogásait átadják a jövő generációinak. A fesztiválon 2 tonna joghurtot osztottak szét. Mi a magunk részéről sajnáljuk, hogy éppen akkor nem jártunk arra…

 
Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon  pinteresten és youtube-on is!

 

Szólj hozzá

istanbul Isztambul blogazin kanlica joghurt kanlica