2015. okt 13.

Egy évesek lettünk!

írta: PERA
Egy évesek lettünk!

Számunkra szinte hihetetlen, de máris elröppent egy év, mióta útnak indítottuk blogunkat, amelyben Isztambuli utazásaink élményeit igyekszünk megosztani veletek.

Most, hogy 1 évesek lettünk, engedjétek meg, hogy kicsit meséljünk ennek a blognak az apropójáról és jövőbeni életéről.

szuletesnap-750x500.png

Isztambulért, a török kultúráért és emberekért való rajongásunk valamivel több, mint négy éve, egy török sorozatnak köszönhetően kezdődött. Ritkán néztünk sorozatokat, így szinte csoda, hogy az EZEL-be mégis belekukkantottunk, és ott is ragadtunk… Szerelem volt mindnyájunknál, kinél első, kinél többszöri látásra… Azóta persze számtalan török sorozatot néztünk meg és nézünk jelenleg is, mert valahogy az életünk része lett minden, ami török.

Túlzásnak tűnhet azt állítani, hogy a török filmgyártás megváltoztatta az életünket, mégis van ennek némi valóság alapja. Alaposan megismertünk egy olyan kultúrát, amiről korábban alig-alig tudtunk valamit, most pedig minden Isztambuli utazásnál az az érzésünk, mintha haza mennénk. Fontos és tartós barátságokkal lettünk gazdagabbak, mely barátoknak köszönhetően bepillantást nyerhettünk a török emberek hétköznapi, családi életébe is. Tekintve, hogy mindig hosszú időt töltünk Isztambulban, a város turisták által nem látogatott szegleteit is megismerhettük.

Megkerestünk több száz forgatási helyszínt, és mivel látjuk, hogy erre bizony mások is kíváncsiak, blogunk egyik fő témája, hogy ezeken a helyszíneken keresztül mutassuk be Isztambult. Nem csak a klasszikus, sokak által ismert nevezetességekről szeretnénk írni. Arra törekszünk, hogy Isztambulnak, a török kultúrának és a hétköznapi életnek azokat a részeit is megmutassuk, amelyeket utazásaink során magunk tapasztaltunk.

Blogunk célja, hogy írásainkon keresztül átadjunk valamit abból a sok-sok élményből, amit ezen utazások során szereztünk, segítséget nyújtva mindazoknak, akik még nem ismerik, vagy mélyebben megismernék ezt a csodás várost.

A jövőre vonatkozóan milliónyi izgalmas tervünk van, amelyek tovább erősítik majd azon törekvésünket, hogy megmutassunk Isztambulról mindent, amiről az útikönyvek nem beszélnek, és persze bemutassuk még több török sorozat helyszínét.

Őszintén reméljük, hogy írásaink hasznosnak és szórakoztatónak bizonyulnak mindazoknak, akiket érdekel ez az Isztambul nevű csodálatos, hatalmas metropolisz. 

Eddig a pillanatig 1334 –en szavaztatok nekünk bizalmat a facebook-on, blogunkat pedig napi szinten több ezren olvassátok. A csúcstartó ez idáig az a cikk, amelyben 10+1 tudnivalót fogalmaztunk meg, amit egy Isztambuli utazás előtt érdemes elolvasni. Ezt több, mint 24 ezren olvasták, köszönjük! Blogszülinapi beharangozóként készítettünk egy letölthető térképet, amelyben Isztambul főbb nevezetességeit találjátok GPS koordinátákkal.

Most pedig szeretnénk megünnepelni egy éves évfordulónkat, közösen veletek egy JÁTÉK keretében!
A részletekkel holnap jövünk, érdemes figyelni facebook oldalunkat!

 

Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon  pinteresten és youtube-on is!

 

Szólj hozzá

isztambul istanbul blogazin isztambulról blog