2015. máj 24.

Kuzey Güney forgatási helyszínek nyomában 5.

írta: PERA
Kuzey Güney forgatási helyszínek nyomában 5.

Safiye Sultan kávéház

A Kuzey Güney (Tűz és Víz) sorozat forgatási helyszíneinek nyomában sorozatunk 5. részében egy számunkra kifejezetten kedves helyet mutatunk be nektek.

1_3.JPG

Emlékeztek arra a fájdalmasan megható beszélgetésre, amikor Gülten egy kávézóba hívja Kuzeyt, mert szeretne vele négyszemközt beszélni? Ekkor kéri meg Kuzeyt, hogy végleg lépjen ki Cemre életéből, mert azzal, ha a közelében van csak összezavarja őt! Emlékeztek Kuzey arcára? Alig tud válaszolni, a sírás fojtogatja, de el kell ismernie, hogy az ő élete nagyon zűrös, így Cemrének nem tudna nyugodt, biztonságos jövőt teremteni.

2_3.JPG

Gülten ekkor mondja el Kuzeynek, hogy Baris megkérte Cemre kezét. Ez a beszégetés a film egyik leg meghatóbb jelenete volt, biztos, hogy kevesen tudtuk sírás nélkül végig nézni. Mi már akkor elhatároztuk, hogy ezt, az amúgy nagyon hangulatos szép kávézót mindenképpen megnézzük személyesen is.

A forgatási helyszínekre mindig úgy megyünk, hogy igyekszünk ott a legélethűbben visszaemlékezni milyen fontos esemény játszódott az adott  helyen. Ezért bátran állíthatjuk, hogy bár minden helyszín kedves volt a szívünknek, a TOP helyezést a Safiye Sultán kávéház nyerte el.

 6_1.JPG

A Safiye Sultán kávéházat egy 450 éves épületben, az Esgher zsinagógában alakították ki. Egy gyönyörűen felújított oszmánkori  hangulatú hely, ahol vízipipázni is lehet.

Kívül-belül kellemes atmoszférájú, úgy is mondhatnánk, hogy a nyugalom szigete az amúgy lepukkant gyárnegyed közelében. Szép parkok és játszóterek veszik körül, az egész környék rehabilitáció alatt áll. Tényleg csak ajánlani tudjuk, hogy a filmtől függetlenül is látogasson el ide akinek van rá lehetősége!

4_2.JPG

Mi szomorúsággal vegyes örömmel jöttünk ki innen, egyrészt jó érzés volt, hogy itt lehettünk, másrészt átéreztük Kuzey milyen reményvesztett lehetett, amikor felállt a Gültennel szembeni székről!

5_2.JPG


Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!

 

Szólj hozzá

Isztambul Kuzey Güney Török sorozatok forgatási helyszínek török sorozat forgatási helyszínek