2015. máj 23.

Tűz és víz forgatási helyszínek -Gülten fodrászata

írta: PERA
Tűz és víz forgatási helyszínek -Gülten fodrászata

Kuzey Güney sorozat fodrász üzlet, fotós bolt, pékség


Üzleti negyed

A Kuzey Güney (Tűz és Víz) sorozat forgatási helyszíneinek nyomában sorozatunk 4. részeként megmutatjuk nektek azt a részt, ahol a biznisz folyik. Gülten fodrász üzletének, Kuzeyék pékségének, Hüseyin úr fotó stúdiójának helyes kis utcáját, valamint Ali piacát.

3_1.JPG

 A valóságban a helyszínek, utcák és házak elhelyezkedése sokszor teljesen más képet fest, mint ahogyan azt a jelenetek alapján gondolnánk. Ez a környék azonban pont olyan, mint ahogyan az a filmben is jól látható, ez a néhány üzlet egy külön kis „szigetet” alkot.

 1_1.jpg

Amint megjelentünk idegenként az utcán, azonnal libbentek az üzletek függönyei, ment a sutyorgás, minden lépésünket kíváncsi tekintetek követték. Végül aztán, amikor Gülten egykori fodrászüzletét fotóztuk, az egyik tulajdonos  nem bírt tovább a kíváncsiságával és megkérdezte keresünk-e valamit, miért fényképezünk ennyire. Tekintve, hogy  Isztambulnak ezen a részén már szinte senki nem beszél angolul, úgy csináltunk, mintha nem tudnánk törökül, így nem kellett megosztanunk a környékkel jövetelünk igazi okát.

4_1.JPG

Az egész utcácska mindössze néhány üzletből áll, és a tulajdonosok tényleg ugyan úgy átkiabálnak egymásnak, mint ahogyan Gülten Hüseyin úrnak vagy éppen Sami baynek. Kint állnak a boltok előtt, együtt teáznak, beszélgetnek. Nagyon kellemes, jó atmoszféra lengi körül ezt a kis részt, kifejezetten jó érzés volt nézni a hétköznapjukat, miközben a Kuzeyék egykori pékségéből kialakított étteremben ebédeltünk. Gülten egykori fodrászata jelenleg üres, az üzlet kiadó.

2_2.JPG

Ali fehérneműs standja is nagyon közel esik ide, úgyhogy 1-2 fényképet ott is készítettünk, és persze odaképzeltük Alit, amint melltartókkal felszerelkezve az asztal tetején kiabál!

5_1.JPG

Alig néhány utcányira belebotlottunk Ali első lakásába és abba az utcába, ahonnan elviszik a rendőrök, amikor összeveri Sümert, azt a fickót, akivel Simay kavar Kuzey háta mögött.

ali.jpg

Ez a környék bőven alkalmas arra, hogy az ember újra élje a film jó néhány jelenetét és lássa, hol járkáltak kedvenc színészeink, miközben forgatták ezt a remek történetet!

Lesz még egy fontos helyszín, aki kíváncs rá, figyelje a folytatást!


Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon, pinteresten és youtube-on is!

Szólj hozzá

Isztambul Kuzey Güney Török sorozatok forgatási helyszínek Török sorozat helyszínek