2015. máj 21.

Tűz és víz forgatási helyszínek nyomában 2.

írta: PERA
Tűz és víz forgatási helyszínek nyomában 2.

Kuzey Güney forgatási helyszínek -Kuzeyék háza

 

Mai bejegyzésünkben folytatjuk egyik kedvenc török sorozatunk, a Kuzey Güney (Tűz és Víz) forgatási helyszíneinek felkutatását.

Tegnap a Tekinoğlu család pékségét, ma pedig a házuk jelenlegi állapotát mutatjuk meg.

6.JPG

Az európai oldal forgalmas kikötőiből,  Eminönüből, Kabataşból vagy Beşiktasból mindössze 10 perc alatt áthajózhatunk Üsküdarba, amit akkor is érdemes megtenni, ha nem film forgatási helyszíneket keresgélünk, hanem  simán turistaként utazunk Isztambulba. Az ázsiai oldal központjának számító Üsküdarban számtalan látnivaló van, amiről hamarosan hozunk egy ajánlót, de most maradjunk kifejezetten Kuzeyék házánál.

A hajóból kiszállva induljunk el a parton jobbra, ahol körülbelül a Kız Kulesi (Leány torony) magasságában rá is találunk arra az utcára, ami elvezet a Tekinoğlu család házához.

7.JPG

 

A rövidke, meglehetősen meredek utcán felérve azonnal észrevesszük a szépen rendbehozott, jelenleg ügyvédi irodának használt házat.

Az utcát meglátva, azonnal számtalan jelenet ugrott be a filmből. Egyik leg emlékezetesebb talán, amikor Gülten könyörög Kuzeynek, hogy ne utazzon el. Úgy érzi Cemre miatta boldogtalan, hiszen ő lökte Barış felé annak ellenére, hogy tudta Cemre mennyire szereti Kuzeyt. A másik szintén emlékezetes jelenet a ház környékéről, amikor Kuzey Simayt a házuk melletti kukában találja meg. Mindezekre jó volt ott, abban az utcában állva visszaemlékezni. Lesz persze még nagyon is emlékezetes történés, ami szintén a ház előtt játszódik, de ezt majd csak a történet legvégén tudjuk meg...

8_1.JPG

A házat egyébként átfestették, közvetlen a kapu mellett pedig egy kutacska áll, amiből a felirat szerint Gönenli Hoca jóvoltából ihatnak az arra járó megszomjazók.

9_1.JPG

A ház környékén egyébként luxus lakópark épül, számtalan Boszporuszra néző, hatamas teraszos, gyönyörű lakás tervét láttuk kiplakátolva. Alig győztük elengedni a márkásabbnál márkásabb autókat, miközben fényképeztünk.

10.JPG

Érdemes tehát egy üsküdari séta során elmenni Kuzeyék házához, és ott a helyszínen elmerengeni kicsit ezen a jó kis történeten.

Holnap folytatjuk sorozatunkat Cemréék házával.

Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon  pinteresten és youtube-on is!

 

 

Szólj hozzá

isztambul Kuzey Güney Török sorozatok film forgatási helyszínek forgatási helyszínek török sorozat helyszínek