2015. máj 20.

Kuzey Güney forgatási helyszínek nyomában!

írta: PERA
Kuzey Güney forgatási helyszínek nyomában!

Tűz és Víz sorozat helyszínei -Kuzeyék péksége

Kis hazánkban egyre népszerűbbek a török sorozatok. A közösségi oldalakon több ezer főt számlálnak  azok a csoportok, ahol napi szinten beszélgetnek egymással a rajongók. Gondolatokat, képeket, videókat osztanak meg egymással és latolgatják, hogyan folytatódik kedvenc történetük.

A két testvér, Kuzey és Güney, valamint mindkettőjük szerelme, Cemre sorsának alakulását több ezer néző várja kíváncsian estéről estére.
1_2.JPG

 A mi hatalmas érdeklődésünk Isztambul iránt ugyan így indult néhány éve. Akkor az Ezel bosszú mindhalálig ültetett sokakat napi szinten a TV elé, ma a Kuzey Güney (Tűz és Víz) teszi ugyan ezt. Isztambulba is az a cél hozott először bennünket, hogy megkeressük az összes Ezel helyszínt, most pedig a Kuzey Güney forgatási helyszínei nyomába eredtünk.

Nem kevés google earth-ön való keresgélés és persze alapos helyszíni felkészülés után, ma a sorozatbeli család üzletéhez, a Tekinoğlu pékséghez mentünk el, és néztük meg, mi lett ezzel a helyes kis üzlettel a forgatás óta.

2.jpg

 

Sami Tekinoğlu pékségét nagyon szépen felújították és jelenleg étteremként üzemeltetik. Tavaly év végén nyitottak, a hely tehát alig fél éves. Igényesen berendezett,  uralkodó színeit tekintve fehér és  fekete. A konyha klasszikus török ételekből áll, a kiszolgálás pedig még a törökökhöz képest is különösen figyelmes és kedves.

kuzey_guney_forgatasi_helyszin.jpg

Sikerült első külföldi vendégként betérnünk hozzájuk, amit a tulajdonos azzal tett emlékezetessé, hogy meghívott bennünket egy sütlaçra (sült tejberízs) és török teára.

Emlékbe pedig az étlapjuk hátuljára írva angolul köszönte meg nekünk, hogy utazásunk helyszínéül az ő városukat és éttermüket választottuk.

kuzey_guney_forgatasi_helyszin2.jpg

A Tekinoğlu pékség, csak úgy, mint a Kuzey Güney többi helyszíne nem a túrista látványoságok közelében van, de hozzánk hasonló török sorozat rajongóknak azt üzenjük, érdemes kicsit  bolyongani Üsküdarban és felkeresni Kuzeyék egykori pékségét!

 

Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon  pinteresten és youtube-on is!

 

 

Szólj hozzá

sorozatok isztambul Kuzey Güney török sorozatok Tűz és Víz Török sorozatok forgatási helyszínek sorozathelyszínek