2015. feb 26.

Isztambul trendi rendezvény központja: ESMA SULTAN YALISI

írta: PERA
Isztambul trendi rendezvény központja: ESMA SULTAN YALISI

Ma egy olyan épületet mutatunk, ami a török sorozat rajongóknak  ismerős lehet, de biztos, hogy számtalan Boszporusz hidat vagy Ortaköy dzsámit megörökítő képen is szerepel anélkül, hogy tudnánk mit is fotóztunk le.

 dscn4685.JPG

Az első látásra, valljuk meg nem túl mutatós épület, az Esma Sultan Yalısı, nevét Esma Sultanról,  I. Abdulhamid lányáról kapta (1778-1848).

A Boszporusz híd európai lábánál álló épület, az oszmán dinasztia birtokában volt 1915-ig, amikor is egy hatalmas tűzvész következtében leégett.

Az egykor szebb időket látott épületet 1920-1975 között raktárként használták, majd az 1990-es években megvásárolta a Marmara Hotel lánc.
3.jpg

A ma kifejezetten trendi rendezvény és konferencia központnak számító épület számtalan elegáns esküvő, fényűző parti, és jó néhány film forgatási helyszíne. Az 1000 fő befogadására is képes, szépen rendben tartott udvart sajnos vas kapu takarja a kíváncsi szemek elől, amit talán kárpótol, hogy  az épület gyönyörűen látszik a Boszporusz vizéről.

Az épület helyet adott már az Isztambuli Nemzetközi Jazz Fesztiválnak, és az Isztambuli Nemzetközi Zenei Fesztiválnak is. Itt forgatták többek között a Binbir Gece (Seherezádé) Aşkı memnu (Tiltot szerelem) Kuzey Güney (Tűz és víz) egyes jeleneteit is.

Gyere, kövess minket a  facebook-on   instagramon és youtube-on is!

 

 

Szólj hozzá

Isztambul Boszporusz Látnivalók Isztambuli látnivalók Isztambul nevezetességei Isztambul látnivalói török sorozatok forgatási helyszínek sorozathelyszínek