Istanbuli utazások

Biztos tippek, megbízható tanácsok Isztambulba utazóknak! Isztambul bemutatása török sorozathelyszíneken keresztül.

2018. jan 05.

Celal Baba kerülete -İçerde helyszínek

írta: PERA
Celal Baba kerülete -İçerde helyszínek

Celal Baba vérbeli maffiavezér, kevés ember akad, aki szembe mer szállni vele. Fenyegetéssel, lekenyerezéssel egy egész kerületet a markában tart. A környékbeliek vagy félnek tőle, vagy a lekötelezettjei valamiért. A sorozat készítői Isztambulon egyik régi kerületét választották Celal Baba felségterületéül.
icerde2.jpg
Ez a kerület Cibali, mely Isztambul Fatih negyedében, az Aranyszarv öböl mentén található. A Bizánci időszakban a területet „Porta Putea”-nak és „Porta del Pozzo”-nak hívták.

Konstantinápoly 1453, május 29-i elfoglalásakor erre a területre a Bursa Subaşı Cebe Ali Bey által vezetett csapatok törtek be. Cebe Ali nevéből kapta később a kerület a Cibali nevet.

Később Cibaliban tradicionális, konzervatív családok ...

Tovább Szólj hozzá

török sorozatok Török sorozatok sorozathelyszínek icerde

2018. jan 01.

Barış Arduç interjú

írta: PERA
Barış Arduç interjú

Interjú a Kiralık Aşk sztárjával, Barış Arduç-csal

Azzal, hogy a török sorozatokat külföldön is elkezdték vetíteni, a Balkánon, Közép-Keleten és Közép-Amerikában, óriási az érdeklődés a török színészekkel készült interjúk iránt. Éppen ezért a Kiralık Aşk (Kiadó szerelem) című sorozat egyik főszereplőjével Barış Arduç-csal való beszélgetést is sokan várják.. A Hello!  magazin,  a Mutluluk Zamanı (A boldogság ideje) című film vetítése előtt pár nappal készített interjút  Barış-sal Madridban.

1_19.jpg

◊ Gondoltad volna, hogy a Kiadó szerelem című sorozattal ennyire népszerű leszel? Esetleg volt benned némi bizonytalanság amiatt, hogy a   Racon „Ailem İçin” című sorozat rövid időn belül befejeződött?

...

Tovább Szólj hozzá

interjú blogazin török sorozatok kiralik ask baris arduc

2017. nov 17.

Karácsonyi JÁTÉK!

írta: PERA
Karácsonyi JÁTÉK!

NYERJ saját Isztambulban készült fotóddal!

 

jetek_kep.jpg

 

-  Küldj egy saját képet, amit Isztambulban készítettél
-  Válaszolj 3 kérdésre néhány mondatban, és nyerj!
Ha nem jártál még Isztambulban, akkor is részt vehetsz a játékban. Ez esetben küldd el kedvenc fotódat Isztambulról, és írd le néhány mondatban, miért szeretnéd látni ezt a csodás várost!

MIT NYERHETSZ?

Kisorsolunk:       1 db török apróságokból összeállított ajándékcsomagot
                              2 db ajándékutalványt török reggelinkre

nyere.jpg

 

AKI A SORSOLÁSON NEM NYER, AZ IS NYER, mert:


Minden beküldő kap egy 500 Ft-os vásárlási utalványt, amelyet turistáknak készült nyelvkönyvünk , ...

Tovább Szólj hozzá

2017. nov 07.

Interjú Aras Bulut İynemli-vel

írta: PERA
Interjú Aras Bulut İynemli-vel

Beszélgetés Aras Bulut İynemli-vel 

19 évesen találkozott a képernyővel. Népszerű, nagy nézettségű sorozataival véste be magát az emlékezetekbe. Leginkább bohém karaktereket játszott, de azt mondja, a magánéletében mára már lenyugodott és felnőtté vált. Aras Bulut Iynemlit az új sorozata „ Çukur” (Gödör) kapcsán kérdeztük.

1767898_0_1491721085bjdcx.jpg

Majdnem 19 éves kora óta a képernyőkön van. Az évek során az ártatlan arcú, fiatal fiúcskából csirkefogóvá vált....

Az utóbbi időszakban általad megformált huligán srác, mennyire vagy te?
Természetesen minden karakterbe amit játszom, beleviszem egy kicsit a saját egyéniségemet is,  de nem vagyok olyan kemény srác. Beşiktaş utcáin nevelkedtem, és a  Beşiktaş Anadolu középiskolába ...

Tovább Szólj hozzá

interjú blogazin török sorozatok icerde

2017. okt 21.

Elif és Ömer közös jövőjének helyszíne, Kara Para Aşk forgatási helyszínek

írta: PERA
Elif és Ömer közös jövőjének helyszíne, Kara Para Aşk forgatási helyszínek

Mudanya és Tirilye

21151724_817273235064623_6426871735610051889_n_1.jpg

Mudanyaról röviden írtunk már, most egész napos kirándulásunk élményeit meséljük el nektek.


Egyik reggel útra keltünk, és Isztambulból kicsivel több, mint egy óra alatt elhajóztunk a Márvány tengeren Mudanyaig. Erre a hajóra már kell útlevél, és a csomagokat is alaposan átvizsgálják, mintha repülővel utaznánk. A hajó helyjegyes, kényelmes, a büfében meleg étel is kapható. Mudanyaba érkezve egy falucskára számítottunk, ezzel szemben egy lüktető, vidám, építkezésekkel teli, fejlődő városban találtuk magunkat. Kávézók, haléttermek, üzletek sokasága, iskola udvarról kiszűrődő gyerekzsivaj, élénk dudaszó fogadott.

mont2_1.jpg

A tengerparton végigsétálva padon üldögélő, beszélgető és persze ...

Tovább Szólj hozzá

török sorozatok Török sorozatok film forgatási helyszínek kara para ask mudanya tirilye

2017. sze 26.

Isztambul új METRO vonala, M5.

írta: PERA
Isztambul új METRO vonala, M5.

M5 metró Isztambulban

 

Néhány napja újabb METRO vonalat adtak át Isztambulban. Az M5 vonal az ázsiai oldalon, Üsküdar - Çekmeköy között közlekedik.

2_12.jpg

Ez nekünk, turistáknak két okból is jó hír. Egyrészt, ezzel a METRO-val könnyű lesz eljutni Isztambul két csodálatos kilátást nyújtó dombjához, a Küçük, valamint a Büyük Çamlıca dombokhoz. Másrészt pedig,  ez a vonal hamarosan eléri a Sabiha Gökçen nemzetközi repülőteret, ahol az M4 METRO-hoz is lesz csatlakozása. Így 2019-re Üsküdarból és Kadiköyből metróval is könnyen megközelíthető lesz a Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtér.

1_17.jpg

Az Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy vonal húsz kilométer hosszú, amelyet az M5 METRO 27 perc alatt tesz meg. Ha kocsival szeretnénk ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés metro istanbul Isztambul Boszporusz blogazin utazási infok

2017. sze 20.

Intrjú Çağatay Ulusoy-jal

írta: PERA
Intrjú Çağatay Ulusoy-jal

Çağatay Ulusoy: A nők engem szexinek találnak?

 

Az életünkbe az Adını Feriha Koydum című sorozatával lépett be. A
Medcezir -rel megalapozta magának a sikert, a Delibal című filmjével pedig learatta a munkája gyümölcsét, a sikert. Amikor magáról mesél szégyenlőssé válik, amikor pedig a szerelemről kérdezzük, belepirul.

Harmadszorra találkozunk  Çağatay Ulusoy-jal, és mindegyik alkalommal azt kérdezem magamtól, hogy -Ha ő is „csak egy ember”, akkor mi mik vagyunk…?” Már 4 éve fejleszti, tökéletesíti a színészi képességeit és látszik, hogy magabiztosabbá, nyugodtabbá vált ez idő alatt. Amikor elkezdjük az interjút, már nem annyira feszült, mint korábban. Kezdjük is...
cagatay-ulusoys-new-movie-delibal-03.jpg

A Delibal című filmben más karaktert ...

Tovább Szólj hozzá

interjú sorozatok blogazin török sorozatok cagatay ulusoy

2017. sze 06.

Interjú a Kara Para Aşk forgatókönyv írójával, Sema Ergenekon-nal!

írta: PERA
Interjú a Kara Para Aşk forgatókönyv írójával, Sema Ergenekon-nal!

Sema Ergenekon és férje, Uğur Aslan gondolatai az életről és a szerelemről

 

Egyetemi éveik alatt ismerkedtek meg, majd egymásba szerettek. A szerelmes sorozatok forgatókönyv írója, Sema Ergenekon és Uğur Aslan színész házassága komoly akadályokat győzött már le.

17 éves házasságuk során a legnagyobb „vizsga” az volt, amikor Semanál mellrákot diagnosztizáltak. De ezen a „vizsgán” is sikeresen átmentek, amiben a szerelem segítette őket. Ez egy gyönyörű szerelmi történet….

Az ember leginkább fiatalon adja meg magát a szerelemnek. A „szerelem,” mint érzés, inkább fiatalon babonáz meg. Sema Ergenekon és Uğur Aslan egyetemre jártak, amikor rájuk talált ez az érzés. Már a diák éveik alatt is sok nehézséget és ...

Tovább Szólj hozzá

blogazin török sorozatok film forgatási helyszínek kara para ask

2017. aug 29.

Şükrü Özyıldız interjú

írta: PERA
Şükrü Özyıldız interjú

Şükrü Özyıldız-t több sorozatból ismerhetjük 

Még csak 28 éves, de fiatal kora ellenére meglehetősen éretten gondolkodik. Tudja mit beszél, és tudja, hogy mit csinál. Nem csapong ide oda. Édesanyját korán, 9 éves korában veszítette el, húga akkor 7 éves volt. Ő áll hozzá a legközelebb. Testvére egyben a legjobb barátja is. Şükrü nem csak a saját jövőjével, de a testvére jövőjével is foglalkozik. Nagyon jóképű, céltudatos, igazi érett férfi.  Sok sikert kívánok neki az életben...

sukr.jpg

Édesanyád görög, Édesapád pedig a Fekete tengeri térségből származik.... Mit gondolsz, benned melyikből van több?
Nem tudom, de elégedett vagyok magammal. Ha kérdezik Izmir-inek vallom magamat. Izmirt és az ottani embereket egyszerűen ...

Tovább Szólj hozzá

interjú blogazin török sorozatok Sükrü Özyildiz

2017. aug 28.

Kara Para Aşk forgatási helyszínek

írta: PERA
Kara Para Aşk forgatási helyszínek

Piszkos pénz szerelem, Elif háza

A Kara Para Aşk (Piszkos pénz, szerelem) készítői, a sorozat befejező részében, egy kisvárosba (Mudanya-ba) repítik a nézőket.

Mudanya Bursa városához tartozik, mely egy a történelmi és természeti szépségeiről egyaránt híres, 80 ezer fős település. Az itt élők főként olíva és szőlő termesztéssel foglalkoznak, de számottevő a zöldség – gyümölcs, valamint a napraforgó termesztés is. Jelentős, mintegy  6.380 hektár erdős rész is található errefelé.
Mudanya nem számít klasszikus nyaraló helynek, mert a nyári időszak hűvöskésnek mondható, ezért inkább csak egy napos kirándulásokat tesznek az oda látogatók.

A közelmúltban kezdtek felfigyelni a városkára, amely ennek hatására ...

Tovább Szólj hozzá

török sorozatok Török sorozatok forgatási helyszínek sorozathelyszínek kara para ask piszkos pénz szerelem

2017. aug 18.

Isztambuli múzeumok TOP 10!

írta: PERA
Isztambuli múzeumok TOP 10!

A 10 legjobb múzeum Isztambulban

 

Véleményünk szerint egy isztambuli utazás során azt a legnehezebb koordinálni, hogy minél jobban beosszuk azt az időt, amit a városban töltünk. Tapasztalataink szerint a turisták többsége 4-5, legjobb esetben is mindössze 6 napra érkezik, ami mindössze annyira elég, hogy ízelítőt kapjon a városból. Csak ott, megérkezés után döbbennek rá a legtöbben, hogy a város még annál is hatalmasabb, még annál is több látnivalót rejt, amit gondoltak. Ezért az, hogy néhány napba az európai és az ázsiai kerületek felfedezése, a kötelező látnivalók végigjárása és a fontosabb múzeumok meglátogatása is meglegyen, szinte lehetetlen küldetés.

Ehhez az alábbi összeállítással próbálunk némi ...

Tovább Szólj hozzá

nevezetességek Isztambul blogazin Látnivalók utazási infok isztambul nevezetességei

2017. aug 14.

Török sorozatok és a DIVAT!

írta: PERA
Török sorozatok és a DIVAT!

Kara Para Aşk sorozat, Elif ékszerei

Akik rendszeresen olvasnak minket tudják, hogy blogunkat azzal a céllal indítottuk immáron 3 éve, hogy a török sorozatok forgatási helyszínein keresztül mutassuk be nektek Isztambult. Mivel a törökök szinte ontják magukból a jobbnál-jobb történeteket, már nincs Isztambulnak olyan zegzuga, amit be ne jártunk volna az elmúlt években a helyszínek után kutatva.

Persze nem csak a városrészeket, tájat és épületeket figyeljük egy-egy sorozatban, mert bizony mindezek mellett külön figyelmet érdemel a DIVAT is. A színészeket különös gonddal válogatják ezekhez a sorozatokhoz, nyilván cél, hogy kvázi beléjük szeressenek a nézők, de minimum ültesse őket hétről-hétre a képernyők elé egy-egy igéző ...

Tovább Szólj hozzá

blogazin török sorozatok film forgatási helyszínek forgatási helyszínek

2017. jún 26.

Ramadani hangulat Isztambulban

írta: PERA
Ramadani hangulat Isztambulban

Isztambul ramadan idején

20170614_211336.jpg

Most, hogy két egész hetet töltöttünk Isztambulban a ramadan idején, volt alkalmunk több kerületben is megfigyelni ennek a fontos vallási ünnepnek a hangulatát. Azt tudtuk, és korábban már írtunk is róla , hogy a ramadan ünnepe fontos szerepet játszik a közösségépítés, a szolidaritás kifejezése és az összetartozás érzésének növelésében.

Ebben az időszakban a család, a rokonság és a barátok meglátogatják egymást, hiszen úgy tartják, Allah azért adta ezt az ünnepet számukra, hogy ez az időszak az egymáshoz fordulás, egymásra figyelés időszaka legyen. Nagyon érdekes és egyben megható volt látni, amint az emberek az iftar vacsora kezdetét várva összegyűltek városszerte. Minden létező helyen, ...

Tovább Szólj hozzá

böjt ramadan Isztambul blogazin muzulmán ünnepek

2017. máj 17.

Fatmagülék lakhelye, Anadolu Hisarı

írta: PERA
Fatmagülék lakhelye, Anadolu Hisarı

Fatmagül forgatási helyszínek

A sorozat forgatási helyszíneinek nyomába eredve egy újabb csodás kerületét fedeztük fel Isztambulnak.
anadolu_hisari.jpg

Anadolu Hisarı

 

Anadolu Hisarı környéke egy békés, nyugodt kerülete Isztambulnak, amit színes történelmi fa házak, valamint a Boszporuszra néző Ázsiai-erőd övez.

anadolu_hisari_erod.JPG
Kellemes környezet arra, hogy kicsit megpihenjünk a belváros nyüzsgése után, és magunkba szívjuk Isztambul hétköznapibb, lassabb életstílusát is. Az Ázsiai-erőd meglátogatása után megpihenhetünk a  Göksu folyó partján lévő számtalan kis kávézó vagy étterem egyikében.

fatmagul_forgatas.jpg

A Göksu folyó itt, az erőd mellett torkollik a Boszporuszba. A kis folyó a nevét, Göksu (égvíz) az ég kékjének, folyóról visszaverődött ...

Tovább Szólj hozzá

Ázsiai oldal török sorozatok Török sorozatok film forgatási helyszínek forgatási helyszínek fatmagül anadolu hisari ázsiai erőd

2017. máj 02.

Fatmagül éttermében jártunk!

írta: PERA
Fatmagül éttermében jártunk!

Fatmagül étterme a valóságban...

 

Régóta kutatjuk a török sorozatok helyszíneit, hobbinkká vált, hogy minden érdekes helyet megkeresünk . Évek óta járjuk Isztambult, megismerve ezzel a város azon szegleteit is, ahova egyébként jó eséllyel soha nem tévedtünk volna. A helyszínek többsége a valóságban vagy kisebb, vagy egészen más, mint ahogyan a filmekben látjuk, így sűrűn előfordult, hogy rácsodálkoztunk egy-egy épületre vagy utcarészletre. Most először fordult elő, hogy valami pontosan olyan volt, ahogyan azt a filmből megismertük. A Gül Mutfağı (Fatmagül konyhája) ugyanis éppen olyan, mint a filmben.

dscn4180.JPG

Ha a pontos megközelítését akarnánk leírni, találó lenne, a világ vége, sarkon jobbra…megfogalmazás. S mivel ...

Tovább Szólj hozzá

isztambul istanbul blogazin török sorozatok Török sorozatok film forgatási helyszínek forgatási helyszínek sorozathelyszínek fatmagül gül mutfagi