2014. okt 15.

Isztambul másképp - tematikus túrák, török sorozathelyszínekkel!

írta: PERA
Isztambul másképp - tematikus túrák, török sorozathelyszínekkel!

Időpont: 2017. október 2 - 9. (7 éj)

Jártál már Isztambulban, de csak a kötelező nagy nevezetességeket láttad? Nem is mertél volna messzebbre elindulni félve attól, hogy eltévedsz ebben a hatalmas metropoliszban? Vagy nem voltál még ebben az óriási, lüktető városban, de török sorozatok nézőjeként kíváncsi lettél rá?

Érdekel, hol forgatják kedvenc sorozataid epizódjait? Kíváncsi vagy azokra a helyekre ahol ezek a sztorik játszódnak? Gyere velünk! 

juniusi_tura.jpg

PROGRAMTERV

1. nap UTAZÁS NAPJA
Érkezés után délután séta Isztambul történelmi városrészében. Elsétálunk a Gülhane parkba, bemegyünk a Kék Mecsetbe, majd a Sultanahmet téren gyönyörködünk az Aya Sofia és a Kék Mecset kivilágított látványában, ücsörgünk a színváltós szökőkút előtt.

2. nap
Isztambul európai partszakaszait járjuk végig. Átruccanunk Bebekbe, majd egy tengerparti séta után Karasevda, Kara Para Ask és Paramparca helyszíneket nézünk meg. Megpihenünk Isztambul egyik legklasszabb kerületében, Ortaköyben, este pedig felviszünk titeket a Pierre Loti teraszra, ahonnan az egész Aranyszarv Öbölre csodás kilátás nyílik.

3. nap
Szulejmán, Ezel, rajongók napja lesz, és ezen a napon vásárolgatunk kicsit a Fűszerbazárban is. Megnézzük a csodás Süleymanie cami-t, valamint Szulejmán szultán és Hürrem szultána türbéjét. Egy tetőteraszos étteremben fogunk ebédelni, ahonnan csodás kilátás nyílik az Aranyszarv öbölre.

4. nap
Ennek a napnak Kuzey Güney, Karasevda és Szulejmán rajongók fognak különösen örülni. Áthajózunk Üsküdarba, és a gyönyörűséges Mihrimah camii megtekintése után elmegyünk Kemálék házához, majd megnézzük Kuzeyék házát is. Mielőtt visszahajóznánk az európai oldalra, beülünk egy teára a Boszporusz partjára, és gyönyörködünk a Kiz Kulesi látványában.

5. nap
Ezen a napon hajókázni fogunk a Boszporuszon. Megcsodáljuk a Boszpoursz menti palotákat, mecseteket és yalikat. Délután pedig Kisgünesi és Karasevda helyszínek nyomába eredünk.

6. nap
Végigsétálunk Isztambul sétáló utcáján, az Istiklal Caddesin, majd felmegyünk a Galata toronyba fotózni, videózni. Délután hagyunk nektek szabadidőt Isztambul nevezetességeinek, pl. Aya Sofia, Topkapi Palota, Yerebatan Ciszterna megnézésére.

7. nap
Reggel átruccanunk Kadiköybe és megnézünk egy igazi isztambuli piacot, majd kihajózunk Büyükadára, ami a Herceg szigetek legnagyobbik és legszebb szigete.

TUDNIVALÓK:

Ne klasszikus idegenvezetésre számítsatok! Az Istanbuli utazások blog szerzői fogják kísérni a jelentkezőket, de tekintve, hogy a helyszínek sem klasszikusak, inkább segítőként, barátként tekintsetek ránk.

Az utazás részleteinek szervezésében szívesen segítünk tanácsokkal, tapasztalatokkal annak, aki kéri. Türkish Airlinessel fogunk utazni, a repülőjegyet online tudjátok megvásárolni. Aki nem vett még neten jegyet, annak segítünk. A szállását mindenki önállóan, saját magának választja és intézi igényének és pénztárcájának megfelelően! Akinek megfelel az a hotel, ahol mi fogunk lakni, annak lefoglaljuk a mi szobáinkkal együtt a helyét.
A programok fakultatív jellegűek, ha valakit egy-egy helyszín nem érdekel, az idő alatt mást is felkereshet, például az olyan klasszikus nevezetességeket, mint a Kék Mecset, Ayasofia Múzeum, Topkapi Palota, Yerebatan ciszterna. Ezen nagy nevezetességek egymás mellett vannak, első nap megmutatjuk mindegyik bejáratát, hogy önállóan is felkereshetők legyenek.
A programra jelentkezők, a díj átutalását követően jogosultságot kapnak egy facebook zárt csoport tagságra, ahol minden, az utazást érintő kérdésüket illetően segítséget kapnak tőlünk, valamint ezen az oldalon egymással is megbeszélhetik az utazás részleteit.Repülőjegy, szállás, utasbiztosítás, várható költségek és minden egyéb kérdésben segíteni fogjuk a programra jelentkezőket.
Részvételi díj: 19.500 Ft / fő (Az árat ÁFA nem terheli, számlát természetesen mindenkinek küldünk)
Az ár a kíséretre vonatkozik, az étkezés, közlekedés, egyéb kiadások önköltségesek.
Utazási időpontja: 2017. október 2-9. (7 éj)
Ha valaki kevesebb napra szeretne jönni, arra is van lehetőség, ez azonban a túravezetés 19.500 Ft-os díján nem változtat.

Jelentkezésért töltsd ki ezt a jelentkezési dobozt!

 

    ELŐREGISZTRÁCIÓ

Név*
Email*
Megjegyzés
Szólj hozzá

utazás sorozatok isztambul blogazin Istanbul török sorozatok